Prune caramelizate

de MotanLaOale in Dulciuri, 21 Oct 2014 | 4214 vizualizari

 

Ideea este de pe net si motivul un kg de prune care zaceau in frigider.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 150ml apa
  • 180g zahar
  • 25g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune caramelizate:

Se pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare.

Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta.

Prunele se spala, se taie in doua si se arunca samburii si se usuca.

Se adauga prunele in cratita, se presara scortisoara si se fierbe 10-12 minute sa ramana intregi dar sa se inmoaie.

Se lasa la racit.

Se serveste cu frisca sau cu inghetata deasupra si ornat cu sirop de la prunele caramelizate.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune apa mai putina pentru zeama mai putina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu pere si stafide