Este o adaptare, la cererea baiatului, a retetei de guguluf cu pere si ciocolata preluata de la Timea. A iesit ceva foarte bun, perfect langa un pahar de lapte sau o ceasca de cafea.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de budinca si se incorporeaza in amestec cu o spatula usor de jos in sus.
Forma de guguluf se tapeteaza cu unt si se presara cu faina.
Se toarna 1/2 din aluat, se presara stafidele (eu nu le-am imuiat inainte) si restul de aluat.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Se face proba cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Ciocolata cu untul se topeste si se toarna peste guguluf lasand sa curga si pe margini.
Se lasa sa se intareasca ciocolata si se feliaza.
Pofta Buna!
1
Amestecand galbenusurile cu praful de copt ajuta la crescut.
2
Se poate face si cu fructe sau cu fructe confiate.