MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete

Tort de pere - 150

In Torturi la 28 Oct 2011

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform. Perele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa  fel incat sa ramana intregi (se face cu un aparat special sau cu un cutit subtire) si se taie din partea lunga de la codita sa fie toate la...

Salata de sfecla rosie si portocala

In Salate la 28 Oct 2011

Sfecla se curata si se taie in felii potrivite (in reteta originala). Sfecla daca este tare se poate coace sau fierbe (pana intra furculita usor in ea), se curata si se taie in bucati potrivite. Portocala se curata de coaje si de pielita alba (fiecare felie) si se rupe in bicati mai mici....

Pancakes (2)

In Prajituri la 27 Oct 2011

Se pun laptele, sarea, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si ouale intr-un vas si se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtine un amestec de consistenta unei zmantani groase. Se pune in frigider 30 minute acoperit....

Omleta cu ardei

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2011

Ardeii se spala, se curata si se taie patratele potrivite. Se pun la calit cu putin ulei. Ouale se bat cu 2 linguri lapte, sare si piper. Cand ardeii s-au inmuiat si s-au rumenit putin se toarna ouale peste. Se prajeste 5 minute pe o parte, se intoarce cu ajutorul capacului pe partea...

Salata de varza pentru iarna (reteta Motan)

In Muraturi la 27 Oct 2011

Varza alba si rosie se curata si se toaca fideluta. Cu razatoarea de varza este mai usor. Se pune intr-o cratita cu sare, 1 lingura la 2 kg de varza si se lasa cel putin 2 ore sa lase zeama. Se stoarce inpumni bine si se pune intr-un castron. Se face otetul aproximand cantitatea care...

Muraturi asortate (reteta Motan)

In Muraturi la 27 Oct 2011

Eu aleg gogonele mari si parguite (cele mici mi se par amare). Pepenii ii aleg mici sa intre pe gura borcanelor de 5 litri pe care le folosesc. Nu am trecut cantitati pentru ca fiecare pune dupa preferinta. Toate legumele se spala si se lasa la scurs. Hreanul, morcovii si usturoiul se...

Salata de paste cu ton si porumb

In Salate la 27 Oct 2011

Pastele se fierb in apa cu sare cat scrie pe ambalaj, se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa la racit. Porumbul din conserva se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Ceapa, ardeii si rosiile se spala, se curata si se toaca marunt. Tonul se pune la scurs (al meu era in suc...

Gogasari in otet (reteta Motan)

In Muraturi la 26 Oct 2011

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800ml. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi. Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 12 litri. Cand clocoteste se pun...

Castraveti in otet (reteta Motan)

In Muraturi la 26 Oct 2011

Din aceasta cantitate rezulta 24-26 borcane de 800ml. Castravetii se spala. Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri. Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi. Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit. In...

Mancare de fasole boabe

In Mancaruri cu carne la 26 Oct 2011

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece. dimineata se spala si se pune la fiert schimband primele 2 ape. Se fierbe o ora o ora jumatate pana fasolea este aproape facuta. Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt. Se adauga vegeta, boiaua si piper....

Chiftele de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2011

Dovleceii se curata, se taie in lung, se scot samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pude sare pe ei si se lasa in strecuratoare cel putin 30 minute. Dupa ce au lasat zeama se storc bine in pumni de zeama si se pun intr-un castron. Se adauga oul, faina, branza, piperul si mararul si...

Salata de sfecla rosie si hrean

In Salate la 26 Oct 2011

Sfecla se spala bine si se baga la cuptor circa 2 ore pana se inmoaie (intra furculita usor in ea). Sfecla se poate si fierbe dar este mai gustoasa la cuptor. Dupa ce se raceste se curata de coaje si se taie in bucati potrivite (sau se rade pe razatoarea mare) si se pune intr-un castron....

Tort ...Pentru Mine

In Torturi la 25 Oct 2011

Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtzine un amestec tare si lucios Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura  de sus in jos Compozitia se...

Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara

In Ficat la 30 Sep 2011

Ficateii se curata si se spala bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se topeste untura in cratita, se adauga ceapa si se caleste pana capata o culoare aurie. Se pun ficateii si se calesc 2 minute la foc iute ( se poate adauga si usturoi daca va place). Se adauga vinul si busuiocul...

Salata de fasole verde

In Salate la 30 Sep 2011

Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Dupa ce a fiert se scurge si se lasa la racit. Usturoiul se zdrobeste ca pentru mujdei. Mararul se toaca marunt. Cand fasolea este rece se pune intr-un castron si se amesteca cu usturoiul, mararul, ulei de masline,...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 30 Sep 2011

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala. Mazarea (eu am avut congeleta) se fierbe 2 minute si se scurge. Ceapa se curata si se toaca...

Pateu de ficat de pui

In Ficat la 29 Sep 2011

Ficatul se curata si se spala foarte bine, se usuca si se pun la prajit in putin unt. Se pune apa si se fierbe 10 minute. Se adauga ceapa curatata si tocata, vinul si se mai fierb 15-20 minute amestecand. Daca va place se poate adauga si usturoi. Eu nu am pus. Se opreste focul si se...

Evantai de vinete in sos de rosii

In Mancaruri de legume la 29 Sep 2011

Vinetele se spala si se taie in felii pe lung groase de 1 cm. Nu se taie pana la codita, lasand 2 cm pentru a putea forma evantaiul fara sa se rupa. Ceapa se curata si se taie felii subtiri. De la feliile de bacon se scoate soriciul. Cascavalul se taie felii subtiri. Intre feliile de...

Salata de ardei copti cu usturoi

In Salate la 29 Sep 2011

Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se  coc uniform pe toate partile. Cand unul este copt se pune intr-o oala, se presara sare pe el si se pune capacul. Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus. Se lasa asa cam o ora pana se racesc...

Plachie de pastrav

In Pastrav la 29 Sep 2011

Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder. Ceapa se curata si se toaca. Ardeii se curata si se taie cubulete. Rosiile se spala si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Se incinge uleiul intr-o...

Prajitura cu prune si caise

In Prajituri la 16 Sep 2011

Fructele se spala si se scot samburii cu atentie sa ramana intregi. Scortisoara se amesteca cu 4 linguri de zahar. In fiecare fruct se pune cu lingurita scortisoara cu zahar. Se unge o forma (cratita) cu unt din abundenta, se pun 200g zahar si se niveleaza. Pe zaharul din cratita se...

Jumari

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2011

Slanina trebuie sa fie impanata cu carnita sa iasa jumarile mai bune. Slanina se taie cuburi potrivite. Intr-un ceaun se pune lingura de ulei si slanina taiata. La inceput la foc mare se amesteca des sa nu se prinda, iar apoi se potriveste focul si se lasa la prajit pana se rumenesc...

Vinete umplute la cuptor

In Mancaruri cu carne la 15 Sep 2011

Vinetele se spala, se curata de cotor si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul lasand peretii de circa 1 cm. Se presara sare pe jumatati si se lasa 30 minute. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Se curata 2 cepe, se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei...

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 15 Sep 2011

Vinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devin moale peste tot. Mie mi se pare mai bun asa decat la cuptor. Se curata de coaja arsa si de cotoare si se lasa la scurs 2-3 ore. Dupa ce s-au scurs se toaca cu blenderul vertical si se pune intr-un castron. Se face maioneza dintr-un...

Salata de ardei copti

In Salate la 14 Sep 2011

Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se  coc uniform pe toate partile. Cand unul este copt se pune intr-o oala, se presara sare pe le si se pune capacul. Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus. Se lasa asa cam o ora pana se racesc...

Bruschete cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2011

Se unge o tava cu unt. Feliile de paine se ung cu unt si se aranjeaza in tava. Rosiile se taie cubulete, se amesteca cu sare, piper si oregano si se intind pe feliile de paine unse. Cascavalul se rade si se presara pe feliile din tava. Se introduce in cuptorul preancalzit 15-20 minute...

Guguluf economic

In Prajituri la 13 Sep 2011

Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul). Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine. Se separa 1/3 din compozitie si se amesteca cu cacaoa. In compozitia...

Salata de vinete

In Salate la 13 Sep 2011

Vinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devine moale peste tot. Mie mi se pare mai bun asa decat la cuptor. Se curata de coaja arsa si de cotoare si se lasa la scurs 2-3 ore. Dupa ce s-au scurs se toaca si se amesteca cu uleiul (cu blenderul vertical). Se potriveste de sare, se...

Supa de ardei umpluti

In Supe la 13 Sep 2011

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Cand devine...

Bors de pui

In Ciorbe la 22 Iul 2011

Tacamurile le-am curatat, le-am spalat si le-am pus la fiert separat in apa cu sare. Cand au fiert am curatat carnea de pe oase si am pus-o deoparte iar zeama am facut ciorba in ea. (Mie nu-mi plac oasele de pui in ciorbe, doar gustul). Zarzavaturile se curata, se spala si se taie marunt....

Afisate 841 - 870 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

pe 17.11 la 16:35

Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios

pe 17.11 la 09:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]