publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Cus-cus cu pipote si inimi de pui
Pipotele si inimile se curata si se spala. Zarzavatul se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se calesc zarzavaturile 3-4 minute in ulei, se adauga pipotele si inimile, rosiile taiate in bulion si bulionul. Se pune sare si piper si putina apa si se fierbe pana sunt facute pipotele...
Salata de iarna
Ceapa, ardeii, rosiile se curata, se spala si se toaca marunt. Costita, sunca, salamul se toaca cubulete. Castravetii (sunt pusi de mine dar nu stiu sa fac trimitere la reteta) se taie feliute. Porumbul (este pus de mine dar nu stiu sa fac trimitere la reteta) se lasa la scurs....
Taitei cu lapte
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste se pun taiteii si se fierb 10 minute. Se pune si zaharul si se mai fierbe 5 minute. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, se amesteca si se acopera cu un capac 5-10 minute pana laptele este absorbit de taitei. Se...
Cartofi cu branza la cuptor
Cartofii se fierb in coaja. Cand intra furculita in ei sunt gata (30 minute) si se lasa la racit. Branza se rade pe razatoarea mare. Smantana se amesteca bine cu ouale. Cartofii se curata si se taie rondele. Intr-o tava unsa cu unt din gros se pune un strat de cartofi, se pune...
Budinca de orez cu branza
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa ramana cu lapte mai mult ca se intareste in cuptor. Cand este gata se lasa la racit. Stafidele se...
Friptura combinata
Jambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru. Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite. Costita se taie felii mai groase. Carnatii afumati, de casa in reteta originara, se taie bucati. In reteta originara se punea si carne de...
Ciorba de varza acra cu carnati afumati
Carnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi. Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Varza se taie fideluta. (Se poate pune la desarat de cu seara. Eu asa am facut.) Se pune...
Gris cu lapte
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie si se amesteca continuu cu telul sa nu faca cocoloase. Se da focul mic si se mai fierbe 10 minute amestecand. Se toarna in castroane si se poate consuma cu dulceata, scortisoara, ciocilata,......
Pasta de peste cu branza de vaci
Pestele se scurge bine, bine de ulei. Branza de vaci se pune la scurs intr-un tifon. Trebuie sa fie scursa bine, bine. Se pune in robotel pestele, branza si untul si se mixeaza pana devine o pasta fina. Ceapa se curata si se toaca marunt si se amesteca in pasta. Se potriveste de sare...
Rulada din pulpa de porc
Carnea se taie si se bate pana devine ca o foaie intinsa de grosime aproximativ de 1 cm. Carnea care se taie la fasonare se toaca pentru umplutura. Se toaca marunt o parte din ardei, costita, se rade o parte din cascaval si se amesteca cu carnea tocata, cu oul, cu ciupercile, cu vegeta si...
Salata Boeuf
Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este fiarta se taie cubulete si se se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaje. Cand sunt fierti se curata si se lasa la racit. Se toaca cubuletze mici. Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina...
Oua umplute cu lebar de casa
Ouale se fierb tari, se pun in apa rece si se curata. Se taie in doua si galbenusurile se pun intr-un castron. In primul castron punem lebarul de casa, 100g unt, 2 lingurite de mustar, sare si piper si se amesteca pana se omogenizeaza. Eu le-am pus in robot si a iesit o pasta fina....
Alba ca Zapada
FOI Ouale se freaca spuma cu zaharul. Se adauga uleiul si se amesteca in continuare. Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina amestecand in continuare. Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios si usor de intins. Se imparte in 3 parti, se intind 3 foi si se coc pe...
Rulada de pui
Pieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele. Celelalte ingrediente se toaca marunt iar cascavalul se rade prin razatoarea mare si se amesteca cu oul, vegeta si piper pana la omogenizare. Se ia fiecare felie de piept, se pune o lingura de compozitie si se ruleaza...
Cozonac cu nuca
Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate putin. Se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie si faina. Se framanta bine pana se...
Salata din "lipsa de timp"
Legumele se spala, se curata si se toaca marunt. Sunca si salamul uscat se toaca bucati marunte. Branza se taie patratele. Se pun toate intr-un castron, se pune piper, o lingura de otet si ulei de masline. Se amesteca bine si este gata. Se consuma ca fel unu+doi+desert pe...
Crofne banatene
Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina. Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde o foaie de...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor, o mancare rapida si gustoasa
Cum se prepara Pulpe de pui cu cartofi la cuptor, o mancare rapida si gustoasa Pulpele de pui se curata si se spala bine. Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai groase decat cei prajiti. Se pune uleiul intr-o tava si se pun cartofii scursi si uscati, vegeta, boiaua,...
Fursecuri din albusuri
Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu margarina...
Prajitura cu struguri
Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul). Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Strugurii se desfac de pe...
Varza dulce cu carnati si costita
Varza se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute) Carnatii se taie rondele, costita si slanina se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o tigaie. Cand au prins culoare se scot alaturi iar uleiul se pune in cratita in care vom...
Ciorba cu perisoare a la Motan
Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine. Se pune la frigider 15-20 minute. Zarzavatul se curata se spala si se toaca marunt. Costita si slanina se taie fasiute. Intr-o oala se pune uleiul si...
Parjoale boieresti
Pieptul de pui se curata, se spala, se taie cubulete si se lasa la scurs si uscat. Se bate oul cu condimentele si se adauga smantana si amidonul. Se pun si cubuletele de piept (uscate) si se omogenizeaza. Se pune la frigider cel putin 15-20 minute. Se pune uleiul la incins intr-o...
Salata de piept de pui cu ciuperci si porumb
Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare si cand este gata se lasa putin la racit si se taie cuburi mici de 1/1 cm. Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune uleiul si...
Tocanita de pui "exotica"
Aripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie. In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati (tot la robot o data cu ceapa) catava minute. Se adauga boiaua, ghimbirul, nucsoara, sare si piper....
Tort "snow"
Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare. Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine. Se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura amestecand de sus in jos....
Pulpe de pui in sos de gutui
Pulpele se curata si se spala bine. Intr-un vas de iena se pune o lingura de ulei de masline si se pun pulpele in el. Se presara cu sare si roxmarin. Gutuile se spala se taie felii si se pun langa pulpe. Se dizolva pasta de tomate in 250ml apasi se toarna peste carne. Se pune...
Porumb in otet (reteta Motan)
Porumbul se fierbe in apa cu sare pana este facut. (15-20 minute). Se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs si racit. Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute. Porumbul scurs se pune in borcane lasand loc deasupra de un deget pentru otet. Se toarna otetul fierbinte in...
Omleta cu cartofi (Tortila)
Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei pana se inmoaie. Se pune la scurs. Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la prajit. Cand sunt gata se pun la scurs. Ouale se bat bine cu 2 linguri de lapte, sare si piper. Cand s-au racit ceapa si cartofii se amesteca...
Ardei cu varza in otet (reteta Motan)
Varza alba si rosie se taie fideluta (cu aparatul este mai usor) Se presara cu sare (1 lingura la kg de varza), se amesteca bine si se lasa 2-3 ore sa se inmoaie si sa lase zeama. Ardeii se spala, se curata bine bine de samburi si nervuri (cu lingurita) si se taie la fund in cruce sa iasa...