Vinete umplute la cuptor

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2011 | 23285 vizualizari

 

A iesit o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 500g carne tocata amestec
  • 5 cepe
  • 120g orez
  • 1 kg rosii
  • 3 morcovi
  • 2 legaturi marar
  • ulei
  • 5 linguri pasta tomate
  • cascaval
  • vegeta
  • sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Vinetele se spala, se curata de cotor si se taie in doua pe lungime.

Se scoate miezul lasand peretii de circa 1 cm.

Se presara sare pe jumatati si se lasa 30 minute.

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Se curata 2 cepe, se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.

Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu un ou, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.

Jumatatile de vanata se spala de sare cu apa rece, se usuca si se umpu cu amestecul de carne tocata.

Intr-o tava se pune ulei, se presara uniform 3 cepe taiate julien, miezul de la vinete taiat bucati si morcovii curatati si taiati rondele.

Peste legume se presara vegeta si piper si se pun si jumatatile de vanata.

Pe jumatati punem rondele de rosii, in tava turnam putina apa si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Dupa o ora scoatemtava din cuptor, scoatem jumatatile pe farfurii si adaugam in tava roriilr taiate marunt si pasta de tomate si se amesteca bine si se potriveste de sare si piper.

Se pun jumatatile de vanata la loc si se mai introduce in cuptor 40 minute.

Se scoate tava din cuptor se presara cascaval ras pe vinete si se introduce iar in cuptor pentru 15-20 minute pana se rumeneste si este gata.

Se serveste calda.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui cu pachetele de vinete