Am incercat sa fac si eu cele doua retete de ficat postate de Gaby sa vad care este mai bun. De aceea am facut retetele pe jumatate (aproximativ) sa nu mancam 2 saptamani pateu. Dupa degustare reteta asta a castigat. Este cel mai bun!!! Multumesc Gaby!
Ficatul se curata si se spala foarte bine, se usuca si se pun la prajit in putin unt.
Se pune apa si se fierbe 10 minute.
Se adauga ceapa curatata si tocata, vinul si se mai fierb 15-20 minute amestecand. Daca va place se poate adauga si usturoi. Eu nu am pus.
Se opreste focul si se adauga 100g unt, smantana, boiaua de ardeisi busuiocul.
Se paseaza cu blenderulsau la robot.
Se pune amidonul, se pune din nou pe foc amestecand in continuu pana se ingroase si se lasa la racit.
Cartofii se pun la fiert, se paseaza si se pune la racit.
Restul de unt se bate spuma.
Cand pasta de ficat este rece se adauga cartofii si untul pasta, se potriveste de sare si piper si se mixeaza bine.
Se da la frigider cel putin 2 ore inainte de consum.
Pofta Buna!