Muraturi asortate (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 27 Oct 2011 | 29543 vizualizari

 

Secretul este ca saramura clasica are si putin otet. Se mentin mult mai bine.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • pepeni verzi
  • varza alba
  • varza rosie
  • conopida
  • castraveti
  • morcovi
  • hrean
  • usturoi
  • frunze telina
  • sare
  • otet
  • foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate (reteta Motan):

Eu aleg gogonele mari si parguite (cele mici mi se par amare).

Pepenii ii aleg mici sa intre pe gura borcanelor de 5 litri pe care le folosesc.

Nu am trecut cantitati pentru ca fiecare pune dupa preferinta.

Toate legumele se spala si se lasa la scurs.

Hreanul, morcovii si usturoiul se curata si se taie dupa preferinta.

La fundul borcanelor se pun frunze de telina, 3-4 bucati hrean si 2-3 catei de usturoi.

Se aranjeaza in borcan toate legumele sa ramana cat mai putin spatiu intre ele.

Deasupra se pun frunze de telina, tulpini de telina crucis ca sa nu se ridice, 2-3 catei usturoi si 3-4 bucati hrean.

Se face saramura cu 1 lingura sare la litrul de apa.

Se adauga 1 pahar de otet de vin 9% (200ml) la 10 litri de saramura, foi dafin, piper boabe, boabe de mustar si se fierbe in clocot 2-3 minute.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape udate cu apa rece si stoarse pentru a nu se sparge.

Se pune saramura fierbinte in borcane, se acopera cu farfurioare si se lasa pana a doua zi in bucatarie.

A doua zi se complateaza cu saramura si se leaga punand 2 straturi de celofan.

Se pun in camara sau in dulapul de pe balcon ca mine.

Sunt bune dupa 3-4 saptamani in functie de caldura din camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate