Plachie de pastrav

de MotanLaOale in Pastrav, 29 Sep 2011 | 25744 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la RuxyRux si a iesit o bunatate. Eu am marit putin cantitatile de legume deoarece imi plac foarte mult cum ies la cuptor. Multumesc RuxyRux.

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi potriviti
  • 1 ardei capia mare
  • 1 ardei verde mare
  • 6 cepe
  • 6 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 pahar vin alb dulce
  • 50ml ulei de masline
  • 1/2 pahar apa
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pastrav:

Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder.

Ceapa se curata si se toaca.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Rosiile se spala si se taie cubulete.

Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa la calit 2-3 minute.

Se adauga ardeiul si se mai caleste putin.

Se adauga apa, vinul, rosiile, usturoiul, pasta de tomate, zaharul, foile de dafin,sare si piper.

Se lasa sa fiarba 5-10 minute si se potriveste de sare si piper.

Intr-o tava unsa cu o lingura de ulei de masline se pun pastravii si se toarna sosul deasupra.

Se da la cuptor 45-50 minute pana scade cat vrem si ne place.

Spre final am scos pastravii deasupra (cat am putut) sa se rumeneasca putin.

Se aranjeaza in farfurie si se  serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic