Am imprumutat reteta de la RuxyRux si a iesit o bunatate. Eu am marit putin cantitatile de legume deoarece imi plac foarte mult cum ies la cuptor. Multumesc RuxyRux.
Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder.
Ceapa se curata si se toaca.
Ardeii se curata si se taie cubulete.
Rosiile se spala si se taie cubulete.
Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa la calit 2-3 minute.
Se adauga ardeiul si se mai caleste putin.
Se adauga apa, vinul, rosiile, usturoiul, pasta de tomate, zaharul, foile de dafin,sare si piper.
Se lasa sa fiarba 5-10 minute si se potriveste de sare si piper.
Intr-o tava unsa cu o lingura de ulei de masline se pun pastravii si se toarna sosul deasupra.
Se da la cuptor 45-50 minute pana scade cat vrem si ne place.
Spre final am scos pastravii deasupra (cat am putut) sa se rumeneasca putin.
Se aranjeaza in farfurie si se serveste calda.
Pofta Buna!