Gogasari in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 26 Oct 2011 | 6037 vizualizari

 

Ca si la castraveti am facut reteta asta din multe alte retete acum 10-11 ani. Sunt foarte buni si raman tari si 2 ani. Si cu pozele am patit la fel fiind facuti o data cu castravetii.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari
  • 3 radacini hrean
  • frunze de telina
  • OTETUL
  • 1 L otet din vin de 9%
  • 5 L apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
  • Se adauga 4-5 frunze de telina pentru toata cantitatea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogasari in otet (reteta Motan):

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800ml.

Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.

Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.

Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 12 litri.

Cand clocoteste se pun gogosarii la oparit si se lasa 3-4 minute dupa ce clocoteste din nou ( se fierbe cu capac).

Se scot intr-o cratita sa se mai raceasca.

Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

Se pune in borcane pe fund frunze de telina, un varf de lingurita boabe de mustar si 3-4 sferturi de mustar.

Se pun gogosarii in borcan si se bat pentru asezare (fara aer intre ei).

Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude cu apa rece pentru a nu se sparge.

Se umplu borcanele cu zeama fierbinte (se refierbe), se agita sa iasa tot aerul, se completeaza din nou cu zeama pana sus si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare si cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute dupa ce capacele sunt fierbinti.

Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa la racit o zi doua.

Dupa ce sunt reci se pun in camara pentru inrna.

Sunt buni de mancat dupa 3 saptamani.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogasari in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

28.10.2011, 19:36

ela 1

17.11.2011, 15:31

dar multe retete am ratat de ale tale ,cand le-ai pus pe toate??

MotanLaOale 1

17.11.2011, 16:02

in ultimile trei saptamuni sunt puse
Dar sunt adunate mai de mult ca nu am avut cum sa le postez.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati traditionali