publicat la 20.12.2020
publicat la 13.12.2020
publicat la 30.11.2020
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata
Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata. Am curatat legumele, le-am spalat si tocat cubulete ( mai putin mazarea :)) ). Cand in oala in care fierbeau oasele nu s-a mai...
Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou
Cum se prepara Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou: Perisoare : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata. Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de...
Bors de sfecla rosie
Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii . Ceapa si morcovul le-am tocat marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate si bucati de sunca afumata. Am adaugat 2 litri de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc...
Supa crema de mazare cu bacon afumat
Spalam legumele si le portionam in 2-3 bucati. Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit feliile de bacon, pana ce acestea devin usor crocante. Separat, calim usor ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Adaugam mazarea si apa fierbinte ( numai cat sa acopere legumele) si fierbem 20...
Supa de pasare, cu taitei
Bucatile de carne de pasare ( de preferat de curte ) se pun la fiert in 3-4 litri de apa si putina sare. Cand apa da in clocot, adunam spuma formata deasupra, apoi adaugam legumele spalate si feliate. Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Cand carnea este...
Ciorba radauteana
Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua. Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu legumele si o lingura cu sare. Eu am adaugat si o lingura cu legume uscate fara sare. Am fiert totul...
Ciorba de pasare, la multicooker
Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a pune capacul ). Cand ceapa devine translucida apasam butonul warm/off. Adaugam bucatile de carne ,...
Ciorba de legume , la multicooker ( de post )
Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite. Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ). In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe...
Supa de castraveti murati
Se taie grosier castravetii, iar morcovii curatati si spalati se taie cubulete. Daca nu avem supa de pui, o preparam din concentrat si apa, conform instructiunilor de pe pachet. In oala de fiert topim untul si calim castravetii. Adaugam faina si amestecam bine. Punem morcovii, apoi supa de...
Ciorba de pasare, cu zeama de varza
Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima si ficatul ) si le punem la fiert in 2-3 litri cu apa cu putina sare. Spumuim de doua trei ori, apoi adaugam legumele spalate si feliate marunt. Lasam la...
Ciorba de legume cu afumatura
Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras si le calim usor in 3-4 linguri cu ulei. Kaizerul il taiem bucatele si-l adaugam peste ceapa pentru a se praji si el usor. Adaugam doua cani cu apa si varza tocata grosier si lasam sa fiarba . Cand varza este aproape fiarta turnam...
Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )
Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care calim amestecul in 2-3 linguri cu ulei. Cand ciupercile sunt fierte, adaugam morcovul si pastarnacul calite, sare si piper...
Supa de praz cu iaurt
Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se taie in cuburi potrivite ( cca 6-8 bucati ) Intr-o oala de cca 5 litri turnam 3-4 linguri cu ulei...
Supa de cartofi cu telemea si tarhon
Cartofii se curata si se spala in apa rece. Curatam si ceapa, usturoiul , telina.. Punem totul la fiert intr-o oala cu apa, sare si o lingura de ulei. Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana ce cartofii se patrund usor cu furculita . Scoatem legumele din supa...
Ciorba de loboda si stevie
Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin. Adaugam o lingurita de sare si 500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele. Intre timp spalam loboda si stevia , apoi le oparim in 2 litri de apa clocotita....
Supa crema de linte rosie
Lintea se spala bine in cateva ape. Punem la fiert - in doi litri de apa cu sare - telina si pastarnacul , taiate bucati mai mari. Cepa, morcovul si ardeiul gras le tocam nu foarte marunt si le calim putin in 2-3 linguri cu ulei, apoi le adaugam peste celelalte legume care fierb,...
Ciorbita cu pulpa de porc
Pulpa de porc se taie cubulete, pe care le dam un 2-3 clocote in apa cu putina sare. Scurgem apa si clatim bucatile de carne de eventuala spuma ramas Tocam legumele proaspete si le inabusim in 2-3 linguri cu ulei, adaugam apoi sare, amestecul de legume mexicane si 2-3 litri de apa si...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala
Cum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala Perisoare : Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate celelalte ingrediente si amestecam prin framantare pana omogenizam totul bine. Din...
Ciorba de vacuta
Am oparit carnea de vita, apoi am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in cca 3 litri apa cu sare. Am pus in oala si-un os de vita, pentru un gust mai pregnant de vita. Legumele le-am tocat la robot si le-am adaugat peste bucatile de vita, sa fiarba impreuna. Cand carnea si...
Ciorba de os
Legumele ( mai putin cartofii ) le-am dat pe razatoarea mare de la robot si le-am calit pe jumatate in 50 ml ulei si o cescuta cu apa, in care am pus sare si putin cimbru. Am adaugat apoi rosiile si 3-4 litri cu apa , dupa care am pus la fiert si oasele de porc , pe care le-am oparit in...
Bors de somn
Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am...
Bors de loboda, cu omleta
Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert....
Supa - crema de sfecla rosie
Cureti legumele, le tai cubulete si le pui la fiert in cca. 2,5 litri de apa cu sare. Legumele fierte le scurgi si le pasezi in blender. Piureul astfel obtinut se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. ...
Supa crema de cartofi
Se curata si se spala cartofii, ceapa, usturoiul si albitura. Toate se pun la fiert intr-o oala cu apa, sare si o lingura de ulei. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se pregatesc crutoanele aromate . Cand legumele au fiert se scot cu spumiera...
Supa de rosii cu galuste
Legumele taiate jumatati se pun la fiert in apa cu sare/ delikat . Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza in blender. Separat se paseaza si rosiile si se pune totul in supa, lasand sa dea 2-3 clocote. Pregatim galustele din doua oua , 7 linguri de gris , un praf de sare...
Bors des de peste
Preparare bors de peste. Legumele feliate le punem la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote si turnam si borsul fierbinte . Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele...
Supa de legume
Legumele se spala, se curata si se taie in bucati mici, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii nu se pun la fiert de la inceput, intrucat fierb mult mai usor fata de celelalte legume. Sucul de rosii se adauga cand legumele sunt deja fierte. Pentru ca supa sa aiba un gust...
Ciorba de cocos zdravan
Dupa ce jupuim cocosul, il parlim si-l portionam, spalam bine toate bucatile si le punem la fiert ( mai putin pulpele, din care fac o fripturica :D ) in apa cu sare, avand grija sa spumuim din cand in cand, pana ramane zeama limpede....
Supa de pui, indiana
Cepele si morcovii taiate cubulete se calesc 2-3 minute in uleiul si untul topite, amestecand continuu. Se adauga curry, se amesteca, apoi se toarna sucul de rosii. Pieptul de pui se taie lamele fine ...
Ciorba de burta
Picioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere. Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi mici, din curte ), jumatati de la doi ardei grasi si sare se pun la fiert in oala sub...