Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI375
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata

In Ciorbe la 1 Ian 2018

Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata. Am curatat legumele, le-am spalat si tocat cubulete ( mai putin mazarea :))  ). Cand in oala in care fierbeau oasele nu s-a mai...

Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

In Supe/Ciorbe la 20 Sep 2016

Cum se prepara Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou: Perisoare : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata.  Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de...

Bors de sfecla rosie

In Ciorbe la 10 Iul 2016

Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii . Ceapa si morcovul le-am tocat  marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate  si bucati de sunca afumata.  Am adaugat 2 litri  de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc...

Supa crema de mazare cu bacon afumat

In Supe/Ciorbe la 31 Mar 2016

Spalam legumele si le portionam in 2-3 bucati. Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit feliile de bacon, pana ce acestea devin usor crocante.  Separat, calim usor ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Adaugam mazarea si apa fierbinte ( numai cat sa acopere legumele) si fierbem 20...

Supa de pasare, cu taitei

In Supe la 29 Mar 2015

Bucatile de carne de pasare ( de preferat de curte ) se pun la fiert in 3-4 litri de apa si putina sare.  Cand apa da in clocot, adunam spuma formata deasupra, apoi adaugam legumele spalate si feliate.  Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Cand carnea este...

Ciorba radauteana

In Supe/Ciorbe la 3 Ian 2015

Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua. Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu legumele si o lingura cu sare. Eu am adaugat si o lingura cu legume uscate fara sare. Am fiert totul...

Ciorba de pasare, la multicooker

In Supe/Ciorbe la 17 Dec 2014

Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei  si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a pune capacul ). Cand ceapa devine translucida apasam butonul warm/off. Adaugam bucatile de carne ,...

Ciorba de legume , la multicooker ( de post )

In Supe/Ciorbe la 5 Dec 2014

Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite. Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ). In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate  si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe...

Supa de castraveti murati

In Supe la 30 Ian 2014

Se taie grosier castravetii, iar morcovii curatati si spalati se taie cubulete. Daca nu avem supa de pui, o preparam din concentrat si apa, conform instructiunilor de pe pachet. In oala de fiert topim untul si calim castravetii. Adaugam faina si amestecam bine. Punem morcovii, apoi supa de...

Ciorba de pasare, cu zeama de varza

In Ciorbe la 2 Ian 2014

Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima  si ficatul ) si le punem la fiert in  2-3 litri cu apa cu putina sare. Spumuim de doua trei ori, apoi adaugam legumele spalate si feliate marunt. Lasam la...

Ciorba de legume cu afumatura

In Ciorbe la 26 Noi 2013

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras  si le calim usor in 3-4 linguri cu ulei. Kaizerul il taiem bucatele si-l adaugam peste ceapa pentru a se praji si el usor.  Adaugam doua cani cu apa si varza tocata grosier si lasam sa fiarba . Cand varza este  aproape fiarta  turnam...

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

In Supe/Ciorbe la 12 Mar 2013

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3 linguri cu ulei. Cand ciupercile sunt fierte, adaugam morcovul si pastarnacul calite, sare si piper...

Supa de praz cu iaurt

In Supe la 15 Feb 2013

Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se taie in cuburi potrivite ( cca 6-8 bucati ) Intr-o oala de cca 5 litri turnam 3-4 linguri cu ulei...

Supa de cartofi cu telemea si tarhon

In Supe la 20 Oct 2012

Cartofii se curata si se spala in apa rece. Curatam si ceapa, usturoiul , telina.. Punem totul la fiert intr-o oala cu apa, sare si o lingura de ulei. Acoperim oala cu un capac si  lasam sa fiarba la foc mic pana ce cartofii se patrund usor cu furculita . Scoatem legumele  din supa...

Ciorba de loboda si stevie

In Supe/Ciorbe la 22 Iul 2012

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin.  Adaugam o lingurita de sare si  500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele. Intre timp spalam loboda si stevia , apoi le oparim  in 2 litri de apa clocotita....

Supa crema de linte rosie

In Supe la 20 Mar 2012

Lintea se spala bine in cateva ape. Punem la fiert - in doi litri de apa cu sare -  telina si pastarnacul ,  taiate bucati mai mari. Cepa, morcovul si ardeiul gras le tocam nu foarte marunt si le calim putin in 2-3 linguri cu ulei, apoi le adaugam peste celelalte legume care fierb,...

Ciorbita cu pulpa de porc

In Ciorbe la 2 Feb 2012

Pulpa de porc se taie cubulete, pe care le dam un 2-3 clocote  in apa cu putina sare. Scurgem apa si clatim bucatile de carne de eventuala spuma ramas Tocam legumele proaspete si le inabusim in 2-3 linguri cu ulei, adaugam apoi sare, amestecul de legume mexicane si 2-3 litri de apa si...

Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala

In Ciorbe la 21 Ian 2012

     Cum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala Perisoare : Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate celelalte ingrediente si amestecam prin framantare pana omogenizam totul bine.   Din...

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 10 Iul 2011

Am oparit carnea de vita, apoi am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in cca 3 litri apa cu sare. Am pus in oala si-un os de vita, pentru un gust mai pregnant de vita. Legumele le-am tocat  la robot si le-am adaugat peste bucatile de vita, sa fiarba impreuna.  Cand carnea si...

Ciorba de os

In Ciorbe la 8 Iul 2011

Legumele ( mai putin cartofii ) le-am dat pe razatoarea mare de la robot si le-am calit pe jumatate in 50 ml ulei si o cescuta cu apa, in care am pus sare  si putin cimbru. Am adaugat apoi rosiile si 3-4 litri cu apa , dupa care am pus la fiert si oasele de porc , pe care le-am oparit in...

Bors de somn

In Ciorbe la 6 Iul 2011

Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot  si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am...

Bors de loboda, cu omleta

In Ciorbe la 7 Mai 2011

 Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin  si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si  o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert....

Supa - crema de sfecla rosie

In Supe la 19 Apr 2011

  Cureti legumele, le tai cubulete si le pui la fiert in cca. 2,5 litri de apa cu sare.     Legumele fierte le scurgi si le pasezi in blender.   Piureul astfel obtinut se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita. ...

Supa crema de cartofi

In Supe la 29 Mar 2011

Se curata si se spala cartofii, ceapa, usturoiul si albitura. Toate se pun la fiert intr-o oala cu apa, sare si o lingura de ulei. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.  Separat, se pregatesc crutoanele aromate .  Cand legumele au fiert se scot cu spumiera...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 20 Mar 2011

Legumele taiate jumatati se pun la fiert in apa cu sare/ delikat . Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza in blender. Separat se paseaza si rosiile si se pune totul in supa, lasand sa dea 2-3 clocote.  Pregatim galustele din doua oua , 7 linguri de gris , un praf de sare...

Bors des de peste

In Ciorbe la 7 Ian 2011

Preparare bors de peste. Legumele feliate le punem  la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert  adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote  si  turnam si borsul fierbinte .  Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele...

Supa de legume

In Supe la 10 Dec 2010

Legumele se spala, se curata si se taie  in bucati mici, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii nu se pun la fiert de la inceput, intrucat fierb mult mai usor fata de celelalte legume. Sucul de rosii se adauga cand legumele sunt deja fierte. Pentru ca supa sa aiba un gust...

Ciorba de cocos zdravan

In Supe/Ciorbe la 12 Sep 2010

         Dupa ce jupuim cocosul, il parlim si-l portionam, spalam bine toate bucatile si le punem la fiert ( mai putin pulpele, din care fac o fripturica :D ) in apa cu sare, avand grija sa spumuim din cand in cand, pana ramane zeama limpede....

Supa de pui, indiana

In Supe/Ciorbe la 27 Aug 2010

          Cepele si    morcovii    taiate cubulete se calesc 2-3 minute    in uleiul si untul topite, amestecand continuu. Se adauga curry, se amesteca, apoi se toarna sucul de rosii. Pieptul de pui se taie lamele fine   ...

Ciorba de burta

In Supe/Ciorbe la 8 Aug 2010

     Picioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere.  Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi mici, din curte ), jumatati de la doi ardei grasi  si sare  se pun la fiert in oala sub...

Afisate 1 - 30 din 41 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]