Luam cocosul cel mai nazdravan din ograda si-i venim de hac ( nu de alta, dar ologea toate gainile, atat era de activ sexual :)):)) ). Cu el realizam un bors cu taitei si-un pilaf gras de-ti unge sufletelul [bs:20] [bs:20]
Dupa ce jupuim cocosul, il parlim si-l portionam, spalam bine toate bucatile si le punem la fiert ( mai putin pulpele, din care fac o fripturica :D ) in apa cu sare, avand grija sa spumuim din cand in cand, pana ramane zeama limpede.
Legumele se curata , se toaca si se pun la fiert dupa ce nu se mai alege spuma in oala.
Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Cand intra furculita usor in carne, iar legumele sunt fierte, se pune borsul ( incalzit pana aproape de fierbere, nu rece! )
La final adaugam taiteii, lasam cateva clocote, apoi oprim focul si presaram leustean tocat .
Pentru felul II am scos aripile si pieptul din ciorba, le-am prajit si le-am pus langa un pilaf de orez facut cu supa oprita inainte de adaugarea rosiilor.