publicat la 20.12.2020
publicat la 13.12.2020
publicat la 30.11.2020
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de stiuca
Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete si turnam borsul fierbinte. Punem in oala cu grija si bucatile de stiuca si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori, sa se patrunda bine. ...
Ciorba de perisoare
Prepararea perisoarelor : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ). Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de...
Ciorba de legume, reteta delicioasa cu bors de casa
Cum se prepara Ciorba de legume, reteta delicioasa cu bors de casa Legumele spalate se taie in bucati mici, apoi se pun la fiert in apa cu sare ( dovleceii se pun la fiert ultimii, fiindca fierb mai repede), apoi adaugam ...
Supa de fasole, cu scarita afumata
Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele. Punem intr-o oala sub presiune fasolea, legumele tocate marunt, sare si...
Bors de cega si caras
Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete si turnam borsul fierbinte si 3-4 linguri cu otet. Punem in oala cu grija si bucatile de peste si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori, sa se patrunda carnea de peste. ...
Ciorba de loboda cu ou intreg
Loboda o spalam si o oparim in apa fiarta cu sare, apoi scoatem loboda din apa si o tocam marunt. Nu aruncam apa, o punem in ciorba, cand fierbem legumele. Punem legumele la fiert, apoi adaugam rosiile sau sucul de rosii si loboda tocata. Lasam sa fiarba inca 10 minute si adaugam borsul...
Ciorbita de ied
Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama. Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si nu mai miros urat. Se pune carnea la fiert avand grija sa adunam spuma formata, apoi...
Supa de pasare cu galuste
Se pune la fiert carnea de pasare si se aduna spuma din cand in cand. Se adauga 2 morcovi, o ceapa, un pastarnac taiate in bucati mari si se fierb pana intra usor furculita in carne si morcov. Se scot...
Supa de rosii
Se curata legumele , se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se mixeaza/ paseaza , apoi se pune piureul inapoi in supa, mestecandu-l pentru dispersie. Se adauga sucul de rosii ( atentie, nu cel ce exista in comert, cu adaos de zahar! )...
Bors de pasare cu taitei de casa
Se curata legumele , se toaca si se pun la fiert in apa cu sare / delikat . Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor. Adaugam carnea de pasare (oparita in prealabil, pentru a evita scurgerea sangelui si formarea spumei in ciorba) , completam cu apa (...
Ciorba de stevie cu ou - Reteta gustoasa si economica
Cum se prepara Ciorba de stevie cu ou - Reteta gustoasa si economica Se toaca legumele si se pun la fiert in apa cu sare / delikat si 30 ml. ulei de masline( sau de floarea soarelui ). Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor ;) . Stevia se...