Ciorba de vacuta

de Ina in Ciorbe, 10 Iul 2011 | 6500 vizualizari

 

O ciorba de vacuta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de vita
  • un os de vita
  • o ceapa
  • un morcov mare
  • o capatana telina
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o cutie cu rosii in bulion
  • sare
  • 1 litru de bors 
  • leustean verde
  • smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Am oparit carnea de vita, apoi am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in cca 3 litri apa cu sare. Am pus in oala si-un os de vita, pentru un gust mai pregnant de vita.

Legumele le-am tocat  la robot si le-am adaugat peste bucatile de vita, sa fiarba impreuna.  Cand carnea si legumele s-au fiert, indepartam osul de vita si adaugam in ciorba de vacuta 1 litru de bors, fierbinte.

Lasam ciorba de vacuta sa mai dea 2-3 clocote , potrivim de sare  si  oprim focul.  

Ciorba de vacuta se serveste cu smantana proaspata si cu mult leustean deasupra. 

TIPS-URI

1

Nu excludeti telina din ciorba de vacuta! Este foarte importanta in crearea gustului divin al acestui preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta