Potrivită la orice fel principal, recomandată și în stări gripale.
Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă, este semn că s-a copt și putem opri cuptorul.
Se lasă să se răcească, curățăm coaja ( operațiune ce se realizează foarte ușor )și se toacă cubulețe.
Hreanul se curață de coajă și se mărunțește în robot sau de rade pe răzătoarea mică.
Pentru dressing se amestecă într-un bol oțetul, sarea și mierea până obținem un lichid omogen.
Intr-un castron încăpător se amestecă cubulețele de sfeclă, hreanul și sosul de miere și oțet.
Se umplu borcanele cu sfecla și se presează usor. Se completează cu sosul până umplem borcanele și capsăm.
Păstrăm în cămară sau beci.
1
Salata poate fi pregătită și cu sfeclă fiartă dar gustul și aroma sfeclei coapte nu compară cu nimic