Bors de sfecla rosie

de Ina in Ciorbe, 10 Iul 2016 | 5726 vizualizari

 

Cu reteta asta mi-a facut pofta, mai pe iarna, Alice . Mi-am promis s-o incerc atunci, dar i-a venit randul mult mai tarziu... :)) 
Multumesc de pont, Alice! >:D< Ne-a mers la suflet!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg sfecla rosie ( 4-5 sfecle medii )
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • 100 g sunca ( slanina ) afumata
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • bors de putina
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla rosie:

Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii .

Ceapa si morcovul le-am tocat  marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate  si bucati de sunca afumata. 

Am adaugat 2 litri  de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic.

Am curatat sfecla si cartofii si le-am taiat in cubulete. O parte din sfecla am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari.  

Punem in oala cu legume fierte atat sfecla rasa cat si cubuletele de cartofi si sfecla , adaugam sare si piper si lasam in continuare la fiert. 

Cand cartofii si cubuletele de sfecla se patrund usor cu furculita acrim ciorba cu 1 litru de bors facut in casa si lasam totul sa mai dea 1-2 clocote.

Oprim focul, presaram leustean tocat marunt si servim cu multa pofta. 

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si fara afumatura , dar aceasta imprima ciorbei un gust si-o aroma aparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

11.07.2016, 19:45

Nu am mancat niciodata dar trebuie sa fie bun! Si ce culoare are!

Rocsi 1

11.07.2016, 19:46

Tu ai pus si sunculita, dar noi o facem fara, de post. Este tare buna!

miki_a 1

12.07.2016, 16:25

Prezent si eu! Toate borsurile de casa imi plc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de sfecla rosie