Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

de Ina in Supe/Ciorbe, 20 Sep 2016 | 19668 vizualizari

 

Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou
Desi in zona noastra se mananca mai mult ciorbe acre, fara smantana, am ales de data asta sa dreg ciorba cu smantana si ma bucur ca am convins-o si pe soacra-mea sa guste (ea nu pune gura pe ciorbe albe :D ) si chiar i-a placut :)))
E drept, am pastrat pentru ea o portie dreasa cu mai putina smantana si ou , dar a mancat tot si m-am bucurat mult  :X 
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: carne tocata, orez, oua, ceapa, morcov, ardei gras, suc de rosii, smantana

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou:

Pentru perisoare:

  • 0,5 kg. carne tocata, amestec porc cu vita
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • piper
  • sare
  • faina pentru tavalit

Pentru ciorba:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 300 ml suc de rosii
  • 500 ml bors de casa

Pentru dres:

  • 200 g smantana proaspata
  • 2 galbenusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou:

Cum se prepara Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou:

Perisoare :

Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata. 

Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne de marimea unei nuci, le tavalim prin faina si le lasam deoparte.

Ne ocupam de zeama:

Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se calesc usor in 3 linguri de ulei, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. 

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul "a inflorit".

Adaugam borsul si potrivim gustul de sare si piper. 

Pentru a drege ciorba cu smantana procedam astfel:

Batem doua galbenusuri cu 200 g smantana proaspata. Luam cu polonicul din zeama fierbinte si adaugam peste smantana cu ou pentru a egaliza temperaturile iar zeama sa nu aiba aspect de branzire. Dupa doua-trei polonice de zeama adaugate in compozitia de smantana putem turna totul in oala cu ciorba. 

Omogenizam, oprim focul si presaram deasupra leustean verde, tocat. Mie imi place foarte mult cu ardei iuti la borcan

Va recomandam sa incercati si reteta Ciorba de perisoare din piept de pui

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 36 perisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

21.09.2016, 19:20

Cu asa ciorbite am crescut, arata exact ca la mama acasa!

Rocsi 1

21.09.2016, 21:37

Nici noi nu suntem cu ciorbele drese, dar cand o vad pe a ta, as vrea o portie mica!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:28

tare buna este ciorbita asta!:

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de pui