Bors de somn

de Ina in Ciorbe, 6 Iul 2011 | 32340 vizualizari

 

Am muncit ceva pana am curatat si portionat "monstrul", dar a meritat, mai ales ca m-am ales si cu un castron de icre ...

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • o capatana telina
  • un ardei gras
  • o cutie cu rosii in bulion
  • capul si coada de la somn 
  • sare
  • 1 litru de bors 
  • leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de somn:

Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot  si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am lasat sa clocoteasca, dupa care am turnat borsul fierbinte.

 Punem in oala, cu grija, bucatile de cap de somn ( la mine au fost mai multe, intrucat capul a fost foarte mare )  si coada, lasam sa mai dea 3-4 clocote si oprim focul.  Potrivim de sare si  presaram leustean verde, tocat. 

 Servim fierbinte. 

TIPS-URI

1

borsul se pune in ciorba fierbinte si inainte de adaugarea pestelui, pentru ca acesta sa nu se sfarme la fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de somn" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba gustoasa de cartofi, reteta de post