Carne de pasare crescuta in curte, taitei cu ou preparati in casa si... multa dragoste :X
Poftiti la masa! >:D
Bucatile de carne de pasare ( de preferat de curte ) se pun la fiert in 3-4 litri de apa si putina sare. Cand apa da in clocot, adunam spuma formata deasupra, apoi adaugam legumele spalate si feliate.
Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Cand carnea este fiarta, o scoatem din supa cu o spumiera si-o putem folosi la felul doi ( prajita, cu sos, etc ). Organele le-am lasat in supa.
In supa clocotinda adaugam cu grija taiteii de casa si lasam sa fiarba inca 10 minute, apoi oprim focul.
Condimentam cu sare si piper si decoram cu patrunjel verde, tocat. Servim fierbinte .
Pofta mare!
1
Timpul pentru gatit depinde de cat de tanara este pasarea. Eu am avut un cocosel tanar, a carui carne s-a fragezit in maxim 60 de minute.