Nu-i asa ca tanjiti dupa o ciorba acra , dupa atatea mancaruri grele servite de sarbatori? Mie tare mi-a fost pofta si tocmai ce-am preparat una si-am servit o portie fierbinte.
Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima si ficatul ) si le punem la fiert in 2-3 litri cu apa cu putina sare. Spumuim de doua trei ori, apoi adaugam legumele spalate si feliate marunt. Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. ( Gaina mea a fost cam batrana, ca a fiert vreo 2 ore :P ) Avem grija sa completam cu apa fierbinte, daca zeama scade sub nivelul bucatelelor de carne.
Cand carnea este fiarta, turnam rosiile maruntite , lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi adaugam zeama de varza . Dupa inca 2-3 clocote , batem 3 oua cu un praf de sare si le turnam in fir subtire in ciorba clocotinda, amestecand usor cu o paleta. Oprim focul si presaram leusteanul maruntit.
Punem repede in farfurii si servim, ca miroase prea bine si pofta e mare :)))
1
Nr. de portii inseamna o oala de 5 litri cu ciorba.
2
In functie de cat de sarata este zeama de varza, completam sau nu gustul de sare , cu sare de bucatarie.
3
Pregatiti mai multa zeama de varza, sa nu patiti ca mine :D De buna ce este, am baut atat de multa goala, ca m-am dus si-am adus alta pentru ciorba :))))