Îmi place mult mâncarea chinezească și de ceva vreme experimentez destul de des acest gen , cu ce am la îndemână.
Azi am combinat legumele gătite la wok cu un sos achiziționat din LIDL - Tokyo Style Sauce - ce conține sos de soia, susan și ghimbir, miere, apă și amidon pentru îngroșare.
Din cantitățile de mai jos am obținut 6 porții generoase.
Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și în apă rece.
Desfacem carnea de pe oasele pieptului și o tăiem în fâșii de 1-2cm.
Curățăm morcovii și-i feliem bețișoare.
Curățăm și ciupercile și le feliem.
Desfacem buchețele de brocoli pe care le punem 5 minute în apă clocotită.
Am încins 200 ml ulei în wok și am călit, pe rând, pieptul de pui, morcovul, ardeiul gras, bucățile fierte de brocoli și ciupercile.
În uleiul rămas ( evident, doar 5-6 linguri ) am pus orezul scurs și l-am prăjit 5 minute, amestecând continuu.
Ingredientele prăjite le scurgem într-un vas încăpător ( mai puțin orezul ) și stropim totul cu sosul de soia cu susan și ghimbir. Eu am folosit sosul TOKYO achiziționat de la LIDL. Este dulceag și chiar dacă conține ghimbir nu este deloc iute.
Amestecăm totul și decorăm cu susan.
Servim alături de orezul fiert și prăjit pe care-l stropim cu sos de soia și/sau cu sos Tokyo.
1
Ingredientele și cantitățile sunt orientative, puteți folosi și vinete, dovlecei sau orice vă place și aveți la îndemână.
2
Vă las mai jos o poză cu ingredientele sosului, în caz că vreți să-l preparați singuri .
3
Puteți elimina carnea și veți avea un fel principal de post.
4
Puteți completa gustul de sare după preferință. Eu nu am folosit pentru că suntem la regim hiposodat.