Bors de loboda, cu omleta

de Ina in Ciorbe, 7 Mai 2011 | 7666 vizualizari

 

Dupa atata carne si dulciuri, sa ne racorim cu o reteta de bors de loboda

 

INGREDIENTE

  • un castron mare cu frunze de loboda (de preferat rosie )
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • sare/ delikat
  • un pumn de legume pentru ciorbe - eu am avut congelate ( ardei gras, mazare, fasole pastai, telina, pastarnac )
  • 3 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda, cu omleta:

 Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin  si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si  o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert.

Loboda am spalat-o si am pus-o in 1,5 apa clocotita, sa se inmoaie  si sa-si lase culoare. Am scurs-o si am tocat-o marunt. Zeama ramasa nu am aruncat-o, ci am adaugat-o in oala, dupa care am pus si bucatile de loboda. Am mai lasat sa fiarba  5 minute si am adaugat 0,75 litri bors de casa .

In timp ce lasam sa mai dea cateva clocote, spargem 3 oua ,  le batem bine cu un praf de sare, dupa care le prajim . Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam sa mai fiarba 2 minute.  

Potrivim de sare si oprim focul.

Se poate servi si rece, cu ceapa verde alaturi.

 

TIPS-URI

1

La aceasta ciorba nu e nevoie de rosii sau bulion, intrucat culoarea va fi data de frunzele de loboda.

2

Fara ou, poate fi o excelenta ciorba de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda, cu omleta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (121)

MVMih 1

11.05.2011, 00:27

Super tooooot si prezentare si mancare. Bravo Ina

MVMih 1

11.05.2011, 00:37

Ca sa vezi ce e mai sus...."Pieptul ni-l arata Doar pulpele lipsesc" ...parca se vede si o aripa

marcela1979 1

12.05.2011, 09:38

buna ciorbita imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui cu smantana