Ca sa ma laud putin, va spun ca cine papa ciorbitza asta facuta de mine, e convins ca mai buna n-a papat niciodata :D
pentru servit:
Picioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere. Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi mici, din curte ), jumatati de la doi ardei grasi si sare se pun la fiert in oala sub presiune, lasand pe foc cca. 50 minute. Oala mea e de 9 litri , iar apa adaug astfel incat sa nu depasesc 3/4 din inaltimea vasului.
Cand carnea s-a fiert, se separa de zeama prin strecurare si se taie fasii de cca. 3-4 cm., alegand si carnea de pe picioruse. Se adauga fasiile de carne in zeama de ciorba. Morcovul si ardeiul se dau deoparte.
Separat se bat 5 galbenusuri cu un praf de sare si 1 litru de iaurt gras, apoi se pune in zeama putin cate putin, amestecand bine. Se adauga in zeama doar cand aceasta e calduta, nu fierbinte ca se va branzi.
Usturoiul se curata, se zdrobeste si se adauga in zema. Potrivim zeama de sare.
Pentru aspect, dam doi morcovi pe razatoarea mica si-i calim intr-o lingura de ulei, pana se coloreaza uleiul in portocaliu. Punem totul intr-o strecuratoare si stoarcem bine zeama de morcov in ciorba. Obtinem astfel stelute portocalii ce dau un aspect placut ciorbei.
Ciorba se serveste fierbinte, cu ardei iute si o lingura de otet. ( eu pun otet in care a stat ardeiul iute )
Pofta mare!
PS : Sincer, am incercat si cu oase de vita, dar n-au acelasi gust , iar zeama iese destul de....."lunga" :D Am atasat si o poza cu ciorba rece : piftie curata.
Deasemeni, nu pun ceapa la ciorba de burta, deci n-am gresit la ingrediente ;)
1
Amestecul de ou si iaurt/ smantana nu se pune in ciorba fierbinte, deoarece aceasta va capata aspect branzit.
2
Ca ciorba sa nu fie grasa, las-o sa se raceasca si aduna apoi grasimea adunata deasupra.
3
Iaurtul gras e mult mai usor in mancare decat smantana, iar ciorba va fi mai usor de digerat.