Mai intai am pregatit aluatul astfel: intr-un robot de bucatarie am pus faina, zaharul si untul rece taiat cuburi. Le-am amestecat cu robotul pentru 1 minut. Nisipul format l-am pus pe o masa de lucru sub forma unei fantani. Am spart un ou in mijloc + 1 galbenus si am adaugat semnitele dintr-un...
Eu am pregatit unul cu salam si altul cu rosii si spanac.
am facut o crema cu circa 150 ml de lapte, circa 50 g de branza razalita, un pic de sare, piper si e nucsoara. Am taiat feliile de paine pentru tramezzini in 3 parti egale. Pentru fiecaretoast am inmuiat...
Fierbem spanacul, il scurgem de apa si il punem intrun mixer impreuna cu urda, parmiggiano, faina, oul, un varf de cutit de sare si amestecam totul bine. Facem din aceasta compozitie mici mingiute, ajutandu-ne cu faina. Punem apa la fiert intro oala. Cand inceapa sa fiarba, adaugam...
Lasam untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Punem foile de gelatina in apa rece. Intre timp maruntima bine feliile de paine bisotata si le mixam impreuna cu untul. Punem compozitia obtinuta ca si baza in paharele (cu aceste ingrediente am facut 5 paharele).
Amestecam apoi bine...
Am pus faina pe masa de lucru formand un soi de fantana. Am adaugat zaharul, praful de copt, vanilia, oul si lichiorul in mijloc si am framantat bine. Am invelit aluatul intr-un prosop de bucatarie si l-am lasat sa se odihneasca pentru circa 15 minute.
Intre timp mi-am pregatit dulceturile si...
Am cernut faina, am adaugat lent apa amestecand incontinu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat un varf de cutit de sare si uleiul. Am lasat sa se odihneasca (intre 12 si 24 de ore) – eu am facut compozitia seara si am pregatit placinta a doua zi dupa masa.
Inainte de a pregati...
Punem la fiert apa pentru paste.
Intre timp calim putin intr-o tigaie catelul de usturoi intreg impreuna cu baconul. Spalam cu grija sparanghelul. Eliminam partea finala, lemnoasa a tulpinii. Taiem varfurile pe care le lasam intregi si tocam tulpinile sub forma de...
Mai inainte de toate am pus apa sa fiarba. Cand aceasta a inceput sa fiarba, am adaugat sare , 1/2 lingurita de curcuma si 1/2 lingurita de cury, cous-cous-ul in ploaie si am amestecat, am adaugat uleiul , am amestecat din nou si am stins focul. Am lasat sa se odihneasca 2 minute apoi cu ajutorul...
Am curatat cartofii si ceapa si le-am taiat cuburi. Am pus totul intr-un robot de bucatarie si am mixat pana ce am obtinut un amestec omogen, aproape cremos. Am adaugat oul, faina, sarea si am amestecat. Intr-o tigaie de teflon am pus un fir de ulei de masline si am lasat sa se incalzeasca. Am...
Taiem marunt ceapa si o calim in putin ulei, adaugam mazarea, saram si piperam si lasam pe foc circa 20 minute adaugand din cand in cand (la nevoie) apa calda.
Taiem pieptul de pui felii subtiri, incalzim o bistechera si coacem pieptul de pui 2 minute pe parte. Le punem apoi la racit, dupa...
Amestecam faina cu 50 ml de apa calduta, un pic de sare si o lingura de ulei. Framantam pana ce obtinem o pasta fina, invelim aluatul in folie si il lasam sa se odihneasca aproximativ 30 de minute in frigider.
Intre timp spalam salata si o taiem fasii. Taiem ceapa si o calim cu un fir dr ulei...
Am decojit vanata, am taiat-o in patru, am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus deasupra sucul de la jumatate de lamaie .
Am dat tava la cuptor pentru circa 15-20 minute, la 180 grade, cuptor ventilat.
Am mixat apoi vanata cu un robot de bucatarie...
Mai intai de toated am pregatit supa de legume. Am taiat felii subtiri prazul si l-am inabusit cu putin ulei. Am adaugat feniculul taiat felii si marul taiat cubulete. Am acoperit cu un capac si am lasat totul sa se inabuseasca pentru cateva minute. Am adaugat 2 polonice de supa si am lasat totul...
Am fiert apa, am adugat sare, uleiul si apoi incet, in ploaie faina, continuand sa mestec pe foc mic. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, acoperita cu o folie de aluminiu, amestecand din cand in cand.
Am adugat mazarea si am acoperit din nou cu folie de aluminiu continuan sa amestec din cand...
Inainte de toate am pregatit mazarea. Am prajit putin in tigaie baconul (fara a folosi ulei); am adaugat mazarea congelata si am lasat-o cateva minute cu baconul amestecand din cand in cand. Am adaugat un polonic de supa de legume si le-am lasat pe foc circa 10 minute, astfel...
Am aprins cuptorul la 200 de grade. Am amestecat bine oul cu mierea si cu uleiul. Am adaugat putin cate putin, continuand sa amestec, faina impreuna cu praful de copt. Am framantat si am intins o foaie cu o grosime de circa 1 cm.
Am taiat biscuitii mei ajutandu-ma cu o forma rotunda si i-am...
Se freaca bine galbenusurile cu zahar. Topim untul sau margarina in cuptorul cu microunde si o amestecam cu galbenusurile (untul/margarina le racim inainte de a le amesteca cu ouale). Adaugam faina, laptele si albusurile batute spuma. Turnam toata compozitia intr-o tava inalta unsa cu...
Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare.
Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii. Am spalat si razalit zuchinele. Am calit putin morcovii si zuchinele intr-o tigaie cu un fir de ulei,...
Am taiat marunt arpagicul. Am amestecat bine branza cu uleiul, sare, piper, suc de lime, frunzele verzi de arpagic. Am intins fileurile de somon si peste acestea am intins crema de branza. Am rulat fileurile si le-am pus pe fiecare in parte in picioare peste cate o bucata de salata....
Se amesteca laptele cu unsoarea, ouăle și smântâna Se adaugă faina împreuna cu praful de copt. Se frământă bine și se da la frigider pentru circa 30-40 minute.
Intre timp se curata...
Am amestecat cele doua faini cu cerealele maruntite, sare, praful de copt, zaharul, vanilia. Am adaugat untul topit, ouale si am amestecat bine. Aluatul obtiinut l-am dat la frigider sa se odihneasca pentru circa 30 de minute. Am pornit cuptorul la 180 de grade.
Am facut din...
Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput sa amestec. Am adaugat uleiul, o ligurita de sare si restul apei. Am framantat pentru circa 10 minute. Am format o mingiuta pe care am acoperit-o cu un ...
Am batut bine albusurile si am adaugat sarea. intr-un bol am amestecat faina cernuta, zaharul si praful de copt.
Am adaugat laptele si uleiul, am amestecat. Am adaugat galbenusirile continuand sa amestec. Am adaugat si albusurile batute spuma si am continuat sa amestec incet, incet de...
Pe un plan de lucru, am amestecat fainele intre ele, am adaugat sarea si apa, am adaugat apa si am framantat bine pentru circa 10-15 minute, dupa care am pus aluatul intr-un prosopo de bucatarie umezit si l-am last sa se odihneasca pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp am taiat...
Amestecam bine tonul cu branza si putina sare. Taiem painea in patratele si ajutandune cu 2 lingurite formam bilute de mousse de ton pe care le asezam deasupra crostinilor.
Pe fiecare biluta punem cate o boaba de cappero. ostini.
Sunt simpli dar de un mare efect. Gustul de ton...
Lasam untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Punem foile de gelatina in apa rece. Intre timp maruntim bine feliile de paine bisotata si le mixam impreuna cu untul. Punem compozitia obtinuta ca si baza in paharele (cu aceste ingrediente am facut 5 paharele).
Amestecam apoi bine...
Tapetam o tava de 25-30 cm cu hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei.
Mixam bine galbenusurile cu 3/4 pahare de zahar + esenta de rom + cacaoua+ faina si turnam amestecul obtinut in tava. Batem albusurile spuma pana a obtine o compoztie tareaceasta crema peste blatul...
Spalam bine portocalele, le uscam si le radem doar partea portocalie a coajei (folosesc pentru asta dispozitivul special pentru curatat cartofi). Taiem coaja in fasii subtiri. Stoarcem portocalele si tinem sucul deoparte. Tocam marunt ceapa si o calim cu putin unt. Adaugam orezul si il lasam...
Fierbem tagliatelele in apa sarata. Le scurgem de apa cand sunt inca al dente (nu foarte fierte; de obicei pt a fi al dente oprim fierberea cu circa 1-2 minute inainte de timpul prevazut pe ambalaj). Le amestecam cu branza mascarpone, cu galbenusul de ou, un varf de cutit de nucsoara, parmigian...
Inainte de toate punem pe foc o oala cu apa pentru paste. Taiem pielea de la carnati, ii curatam si il faramitam in bucatele mici de carne, pe care le punem intr-o tigaie si le prajim putin, la foc mic. Taiem fin radicchio si il inabusim alaturi de carnati. Adaugam jumatate de pahar de...
Pastiera napoletana
Mai intai am pregatit aluatul astfel: intr-un robot de bucatarie am pus faina, zaharul si untul rece taiat cuburi. Le-am amestecat cu robotul pentru 1 minut. Nisipul format l-am pus pe o masa de lucru sub forma unei fantani. Am spart un ou in mijloc + 1 galbenus si am adaugat semnitele dintr-un...
Croque monsieur in felul meu sau un mic rasfat in serile ploioase
Eu am pregatit unul cu salam si altul cu rosii si spanac. am facut o crema cu circa 150 ml de lapte, circa 50 g de branza razalita, un pic de sare, piper si e nucsoara. Am taiat feliile de paine pentru tramezzini in 3 parti egale. Pentru fiecaretoast am inmuiat...
Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.
Fierbem spanacul, il scurgem de apa si il punem intrun mixer impreuna cu urda, parmiggiano, faina, oul, un varf de cutit de sare si amestecam totul bine. Facem din aceasta compozitie mici mingiute, ajutandu-ne cu faina. Punem apa la fiert intro oala. Cand inceapa sa fiarba, adaugam...
Cheesecake cu gorgonzola si nuci
Lasam untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Punem foile de gelatina in apa rece. Intre timp maruntima bine feliile de paine bisotata si le mixam impreuna cu untul. Punem compozitia obtinuta ca si baza in paharele (cu aceste ingrediente am facut 5 paharele). Amestecam apoi bine...
Ravioli dulci la cuptor cu licorice
Am pus faina pe masa de lucru formand un soi de fantana. Am adaugat zaharul, praful de copt, vanilia, oul si lichiorul in mijloc si am framantat bine. Am invelit aluatul intr-un prosop de bucatarie si l-am lasat sa se odihneasca pentru circa 15 minute. Intre timp mi-am pregatit dulceturile si...
Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc
Am cernut faina, am adaugat lent apa amestecand incontinu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat un varf de cutit de sare si uleiul. Am lasat sa se odihneasca (intre 12 si 24 de ore) – eu am facut compozitia seara si am pregatit placinta a doua zi dupa masa. Inainte de a pregati...
Linguine cu sparanghel verde, bacon si urda
Punem la fiert apa pentru paste. Intre timp calim putin intr-o tigaie catelul de usturoi intreg impreuna cu baconul. Spalam cu grija sparanghelul. Eliminam partea finala, lemnoasa a tulpinii. Taiem varfurile pe care le lasam intregi si tocam tulpinile sub forma de...
Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry
Mai inainte de toate am pus apa sa fiarba. Cand aceasta a inceput sa fiarba, am adaugat sare , 1/2 lingurita de curcuma si 1/2 lingurita de cury, cous-cous-ul in ploaie si am amestecat, am adaugat uleiul , am amestecat din nou si am stins focul. Am lasat sa se odihneasca 2 minute apoi cu ajutorul...
Pancakes sarate cu ceapa si cartofi
Am curatat cartofii si ceapa si le-am taiat cuburi. Am pus totul intr-un robot de bucatarie si am mixat pana ce am obtinut un amestec omogen, aproape cremos. Am adaugat oul, faina, sarea si am amestecat. Intr-o tigaie de teflon am pus un fir de ulei de masline si am lasat sa se incalzeasca. Am...
Chitelute de piept de pui pentru 9 luni superbe
Taiem marunt ceapa si o calim in putin ulei, adaugam mazarea, saram si piperam si lasam pe foc circa 20 minute adaugand din cand in cand (la nevoie) apa calda. Taiem pieptul de pui felii subtiri, incalzim o bistechera si coacem pieptul de pui 2 minute pe parte. Le punem apoi la racit, dupa...
Placinta cu salata
Amestecam faina cu 50 ml de apa calduta, un pic de sare si o lingura de ulei. Framantam pana ce obtinem o pasta fina, invelim aluatul in folie si il lasam sa se odihneasca aproximativ 30 de minute in frigider. Intre timp spalam salata si o taiem fasii. Taiem ceapa si o calim cu un fir dr ulei...
Spaghete integrale cu crema de vinete, lamaie, menta, seminte de mac si mozzarella
Am decojit vanata, am taiat-o in patru, am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus deasupra sucul de la jumatate de lamaie . Am dat tava la cuptor pentru circa 15-20 minute, la 180 grade, cuptor ventilat. Am mixat apoi vanata cu un robot de bucatarie...
Supa crema de fenicul si mar pentru o zi sub patura
Mai intai de toated am pregatit supa de legume. Am taiat felii subtiri prazul si l-am inabusit cu putin ulei. Am adaugat feniculul taiat felii si marul taiat cubulete. Am acoperit cu un capac si am lasat totul sa se inabuseasca pentru cateva minute. Am adaugat 2 polonice de supa si am lasat totul...
O mamaliguta verde
Am fiert apa, am adugat sare, uleiul si apoi incet, in ploaie faina, continuand sa mestec pe foc mic. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, acoperita cu o folie de aluminiu, amestecand din cand in cand. Am adugat mazarea si am acoperit din nou cu folie de aluminiu continuan sa amestec din cand...
Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare
Inainte de toate am pregatit mazarea. Am prajit putin in tigaie baconul (fara a folosi ulei); am adaugat mazarea congelata si am lasat-o cateva minute cu baconul amestecand din cand in cand. Am adaugat un polonic de supa de legume si le-am lasat pe foc circa 10 minute, astfel...
Biscuiti integrali cu crema de ricotta si mure
Am aprins cuptorul la 200 de grade. Am amestecat bine oul cu mierea si cu uleiul. Am adaugat putin cate putin, continuand sa amestec, faina impreuna cu praful de copt. Am framantat si am intins o foaie cu o grosime de circa 1 cm. Am taiat biscuitii mei ajutandu-ma cu o forma rotunda si i-am...
Prajitura Desteapta
Se freaca bine galbenusurile cu zahar. Topim untul sau margarina in cuptorul cu microunde si o amestecam cu galbenusurile (untul/margarina le racim inainte de a le amesteca cu ouale). Adaugam faina, laptele si albusurile batute spuma. Turnam toata compozitia intr-o tava inalta unsa cu...
Chiftelute de cous cous
Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare. Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii. Am spalat si razalit zuchinele. Am calit putin morcovii si zuchinele intr-o tigaie cu un fir de ulei,...
Rulouri de somon cu branza de capra si caviar
Am taiat marunt arpagicul. Am amestecat bine branza cu uleiul, sare, piper, suc de lime, frunzele verzi de arpagic. Am intins fileurile de somon si peste acestea am intins crema de branza. Am rulat fileurile si le-am pus pe fiecare in parte in picioare peste cate o bucata de salata....
Prajitura cu mere a bunicii
Se amesteca laptele cu unsoarea, ouăle și smântâna Se adaugă faina împreuna cu praful de copt. Se frământă bine și se da la frigider pentru circa 30-40 minute. Intre timp se curata...
Biscuiti cu cereale
Am amestecat cele doua faini cu cerealele maruntite, sare, praful de copt, zaharul, vanilia. Am adaugat untul topit, ouale si am amestecat bine. Aluatul obtiinut l-am dat la frigider sa se odihneasca pentru circa 30 de minute. Am pornit cuptorul la 180 de grade. Am facut din...
Trandafiri sarati
Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput sa amestec. Am adaugat uleiul, o ligurita de sare si restul apei. Am framantat pentru circa 10 minute. Am format o mingiuta pe care am acoperit-o cu un ...
My glamour pancakes
Am batut bine albusurile si am adaugat sarea. intr-un bol am amestecat faina cernuta, zaharul si praful de copt. Am adaugat laptele si uleiul, am amestecat. Am adaugat galbenusirile continuand sa amestec. Am adaugat si albusurile batute spuma si am continuat sa amestec incet, incet de...
Orecchiette cu pesto de dovlecel
Pe un plan de lucru, am amestecat fainele intre ele, am adaugat sarea si apa, am adaugat apa si am framantat bine pentru circa 10-15 minute, dupa care am pus aluatul intr-un prosopo de bucatarie umezit si l-am last sa se odihneasca pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp am taiat...
Mousse de ton pe crostini de paine de secara
Amestecam bine tonul cu branza si putina sare. Taiem painea in patratele si ajutandune cu 2 lingurite formam bilute de mousse de ton pe care le asezam deasupra crostinilor. Pe fiecare biluta punem cate o boaba de cappero. ostini. Sunt simpli dar de un mare efect. Gustul de ton...
Cheesecake cu gorgonzola si nuci
Lasam untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Punem foile de gelatina in apa rece. Intre timp maruntim bine feliile de paine bisotata si le mixam impreuna cu untul. Punem compozitia obtinuta ca si baza in paharele (cu aceste ingrediente am facut 5 paharele). Amestecam apoi bine...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Tapetam o tava de 25-30 cm cu hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei. Mixam bine galbenusurile cu 3/4 pahare de zahar + esenta de rom + cacaoua+ faina si turnam amestecul obtinut in tava. Batem albusurile spuma pana a obtine o compoztie tareaceasta crema peste blatul...
Risotto cu portocala
Spalam bine portocalele, le uscam si le radem doar partea portocalie a coajei (folosesc pentru asta dispozitivul special pentru curatat cartofi). Taiem coaja in fasii subtiri. Stoarcem portocalele si tinem sucul deoparte. Tocam marunt ceapa si o calim cu putin unt. Adaugam orezul si il lasam...
Tagliatelle cu mascarpone
Fierbem tagliatelele in apa sarata. Le scurgem de apa cand sunt inca al dente (nu foarte fierte; de obicei pt a fi al dente oprim fierberea cu circa 1-2 minute inainte de timpul prevazut pe ambalaj). Le amestecam cu branza mascarpone, cu galbenusul de ou, un varf de cutit de nucsoara, parmigian...
Pipette cu carnati, radicchio si gorgonzola
Inainte de toate punem pe foc o oala cu apa pentru paste. Taiem pielea de la carnati, ii curatam si il faramitam in bucatele mici de carne, pe care le punem intr-o tigaie si le prajim putin, la foc mic. Taiem fin radicchio si il inabusim alaturi de carnati. Adaugam jumatate de pahar de...