Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.

de GretaRachita in Mancaruri de legume, 10 Apr 2014 | 3175 vizualizari

 

Asatzi va propun un tip de mancare foarte simplu, usor de facut, usor de servit, usor de mancat si usor de digerat: gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.
De ce am ales sa scriu despre acest preparat? Deoarece il priveam si mi-am dat seama ca acesti gnocchetti nu erau perfecti, nu erau egali unul cu celalalt, dar erau foarte buni, fiecare in felul lui si luat deoparte era perfect. Ma uitam la ei si ma gandeam cat de diferite suntem noi, persoanele, ma gandeam cat de ciudata si diferita este realitatea in care traim si cat ne influenteaza aceasta. Este trist sa vedem ca se traieste intro continua comparatie, ca oamenii isi gasesc fericirea doar comparandu-se. Nu sunt fericita pentru ca asa ma simt, ci pentru ca am mai multe motive sa fiu fericita decat X. Nu am luat nota cea mai mare, dar sunt multumit pentru ca nota mea e mai mare decat acea a lui Y. Nu am un fizic perfect dar cel putin nu sunt obeza ca si X, sau nu am un nas urat ca si Y (nu ma uit in schimb ca muschii si pielea imi sunt lasate si nu fac nimic in acest sens, sunt multumita ca nu sunt ca si X sau Y si nu pierd nicio ocazie pentru a sublinia defectele lor, asa poate ceilati observa calitatile mele). Nu imi place munca mea dar cel putin nu lucrez 12 ore pe zi pentru nimic ca si Z. Nu imi iubesc sotul dar cel putin nu am ramas singura ca si X sau cel putin sotul meu munceste non -stop nu ca si Z care nu are altceva in cap decat meciuri. Y nu face nimic de dimineata pana seara si este platit mai bine decat mine, iar eu muncesc enorm. Copilul meu este bun, educat, are greutatea ideala, zice deja o gramada de cuvinte, in schimb fiul lui Z nu vorbeste inca, e obez sau subnutrit, needucat. Dar de ce? De ce toate aceste comparatii? Nu o sa pot intelege vreodata. Le aud zilnic si mai intreb mereu de ce? Cu ce ma influenteaza pe mine ca unul are viata mai frumoasa sau mai urata decat a mea. Este viata lui, nu a mea. Daca poti sa il ajuti, fa-o, daca nu lasa-l in pace. Daca incerc sa compar gnocchetti mei intre ei vad cat sunt de imperfecti. Daca ii privesc separati, fiecare e perfect. Unica comparatie permisa este aceea cu noi insine, cu ceea ce eram ieri, cu ceea ce am devenit, cu ceea ce dorim sa fim.

 

INGREDIENTE

  •  100 g de spanac congelat
  • 200 g de urda
  • 50 g parmiggiano
  • 1 ou
  •  sare
  •  piper
  •  125 g faina alba 00
  •  50 g de unt
  •  4-5 frunze de salvie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.:

Fierbem spanacul, il scurgem de apa si il punem intrun mixer impreuna cu urda, parmiggiano, faina, oul, un varf de cutit de sare si amestecam totul bine. Facem din aceasta compozitie mici mingiute, ajutandu-ne cu faina. Punem apa la fiert intro oala. Cand inceapa sa fiarba, adaugam sare mare si punem gnocchetti inauntru, la fiert. Intre timp topim untul intro tigaie si adugam foile de salvie. Cand gnocchetti se ridica la suprafata apei, ii scurgem de apa si ii transferam in tigaia cu unt si salvie. Adaugam putin piper, amestecam in aer si punem in farfurii. Adugam deasupra parmiggiano ras marunt si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie." nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

11.04.2014, 00:02

GretaRachita 1

12.04.2014, 13:57

thanks

Valclaudia 1

15.11.2015, 07:10

super! O sa incerc reteta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole mexicana