Sau nevoia mea de eleganta...Sunt zile in care am o nevoie enorma de eleganta. Nu ma intereseaza comoditatea, vreau doar sa ma simt eleganta, sa port o pereche de pantofi cu tocuri cat mai inalte, o rochita eleganta, simt nevoia sa ma machez, sa ies in locuri elegante, sa intalnesc persoane elegante, sa vorbesc in mod elegant. Sunt zile si momente in care am o mare pofta de eleganta.
In seara aceasta vroiam sa asez in farfuria mea ceva elegant, dar in acelasi timp ceva bun, gustos. De aceea am ales aceste mici tortulete de orez.
Inainte de toate am pregatit mazarea. Am prajit putin in tigaie baconul (fara a folosi ulei); am adaugat mazarea congelata si am lasat-o cateva minute cu baconul amestecand din cand in cand. Am adaugat un polonic de supa de legume si le-am lasat pe foc circa 10 minute, astfel incat sa devina moale dar nu prea fiarta. Am sarat si piperat.
Am taiat dovlecelul verde in felii subtiri (cu partea larga a unei razatoare) si le-am copt pe gratar. Intr-o cratita cu maner lung am pus uleiul, putin unt si am calit putin ceapa tocata marunt (ceapa trebuie sa aibe o culoare usor galbuie, nu maronie. Se caleste la foc foarte incet). Am calit orezul, am adaugat vinul si l-am lasta sa se evapore. Am adugat din cand in cand supa de legume si am amestecat. Cand orezul era pe jumatate fiert am adaugat sofranul dizolvat in supa. Am oprit fierberea orezului cand bobul nu era inca foarte moale (al dente). Am adaugat putin unt, parmezan si am amestecat.
Am folosit forme in silicon, cele ce se folosesc si pentru muffins sau cupcakes. In fiecare forma am pus doua felii de dovlecel, in cruce, o lingura de risotto, mazare cu bacon, 2 cuburi de provola si am inchis tot cu orez. Deasupra am presarat putin parmezan. Le-am dat la cuptor preincalzit, ventilat, la 160 grade, circa 30 minute.
Le-am scos de la cuptor si din forme si...iata elegantele mele tortulete.