Cat de bine este sa te trezesti dimineata si sa simti mireasma cafelei sau a brioselor tocmai scoase din cuptor? Imi da asa de multa incredere in mine. Ma simt asa de bine si stiu ca voi avea o zi minunata.
Cat de minunat este sa treci prin fata unei brutarii si sa simti aroma painii tocmai scoase din cuptor. Imi aduce in suflet o mare nostalgie, imi aminteste de bunica, de anii copilariei.
Cat de bine este sa sa intri in casa s sa simti miros de biscuiti. Mirosul acesta m aface sa surad, imi creeaza sentimentul de familie fericita, de sarbatoare.
Ador mirosul de mancare; e asa de plin de pasiune, de viata, de semnificatii, de sentimente.
De aceea astazi va propun o placinta tosmai scoasa din cupto; simpla, dar atat de inmiresmata incat l-o mananci doar sintindu-i mireasma.
Amestecam faina cu 50 ml de apa calduta, un pic de sare si o lingura de ulei. Framantam pana ce obtinem o pasta fina, invelim aluatul in folie si il lasam sa se odihneasca aproximativ 30 de minute in frigider.
Intre timp spalam salata si o taiem fasii. Taiem ceapa si o calim cu un fir dr ulei si cu un catel de usturoi. Adaugam salata, saram si lasam pe foc pentru cateva minute pana ce se evapora apa eliminata de salata. Luam de pe foc si lasam salata sa se raceasca. Adaugam apoi ricotta, caprino, parmeznul, albusul de ou, nucsoara si amestecam totul bine.
Intindem pasta subtire si o punem intr-o tava rotunda de 22 cm , acoperita cu hartie de copt. Punem deasupra amestecul cu salata si branza, inchidem marginile si le ungem cu galbenus de ou. Dam placinta la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 grade, in cuptor incalzit de dinainte.