Sa te lasi imbatat de mireasma de paine, de pizza, de biscuiti, de croissant tocmai scoase din cuptor, sa intri intr-un magazin de condimente si sa te lasi sedus de parfumul ce pluteste in aer, sa vezi mancaruri in care se imbina o multitudine de colori, sa asculti susurul pe care il face moca de cafea dimineata, sa gusti o branza buna, delicata, un vin bun, sa te lasi extaziat de o inghetata cremoasa, sa pregatesc o mancare spectaculara dintr-un nimic, sa descopar in fiecare zi noi mancaruri, noi alimente, noi gusturi, noi imbinari...iata ce culoare are pentru mine fericirea.
Daca tot a venit vorba de culoare, miresme, imbinari ciudate va propun astazi:
Risotto cu portocale
Spalam bine portocalele, le uscam si le radem doar partea portocalie a coajei (folosesc pentru asta dispozitivul special pentru curatat cartofi). Taiem coaja in fasii subtiri. Stoarcem portocalele si tinem sucul deoparte. Tocam marunt ceapa si o calim cu putin unt. Adaugam orezul si il lasam putin sa se caleasca. Stinfgem totul cu suc de portocala. Adaugam coaja de portocala tocata, lasand cateva deoparte pentru decorare.
Adaugam supa vegetala, pregatita in prealabil cu ceapa, patrunjel, telina, morcov si pastrata pe focul aprins. Lasam sa fiarba orezul circa 15 minute, mestecand din cand in cand, in special langa peretii cratitei, sa nu se prinda.
La final adaugam robiola si untul ramas, amestecam bine si stingem focul. Lasam risotto sa se odihneasc pentru circa 1 minut. Il decoram cu fasiile de coaja de lamaie ramase si il servim.
Un spectacol de culoare, mireasma si gust.