Rose rosse per te ho compratto stassera (cantec italian a lui Massimo Ranieri- trandafiri rosii pentru tine am cumparat in seara aceasta) ....de fapt nu le-am cumparat, le-am facut chiar eu, cu mainile mele. Dar cum le-am facut? Haideti sa va dau reteta trandafirilor sarati:
Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput sa amestec. Am adaugat uleiul, o ligurita de sare si restul apei. Am framantat pentru circa 10 minute. Am format o mingiuta pe care am acoperit-o cu un prosop de bucatarie si am lasat-o sa dospeasca pentru circa doua ore. Intre timp am taiat vanata pe lung in felii subtiri pe care le-am copt pe gratar (se pot face si in cuptor la 200 grade pt circa 15 minute, cu putina sare deasupra, un fir de ulei si eventual putin origano). Am taiat cascavalul in felii subtiri late de circa 1.5-2 cm.
Am intins bine aluatul, l-am uns cu putin ulei si am taiat fasii cu o lungime de circa 20-25 cm si cu o latime de circa 3 cm. Pe o parte dintre fasiile de aluat am pus felii de vinete, taiate pe lung la jumatate si deasupra felii de cascaval. Am rulat fasia de aluat tinand stransa partea de la baza a trandafirului (pe care nu o umplem). Celelalte fasii de aluat le-am umplut cu salam picant si cascaval. In partea superioara a trandafiriolr am facut mici taieturi ajutandu-ma cu o foarfeca, pentru a se deschide mai tare trandafirii si pentru a parea mai reali. Am pus trandafirii in tava, acoperita cu hartie pentru copt, lasand putin spatiu intre ei. I-am last sa mai dospeasca in tava pentru alte circa 30 de minute apoi le-am dat la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade C.
Un mare succes trandafirii mei.