Stiu ca in ultima vreme nu sunt foarte prezenta cu retetele mele si ca doar va starnesc curiozitatea cu pozele de pe retelele sociale, dar mai ramane putin pana termin cu examenele de la scoala de bucatarie (chiar mai putin de 3 saptamani....oh Doamne, chiar mai e putin si inca ffff mult de invatat). Va promit ca imediat ce am incheiat cu examenele o sa va scriu toate retetele posibile si imposibile.
Astazi, o reteta simpla, cu putine ingrediente, sarace, dar de mare efect: pancakes sarate cu ceapa si cartofi.
Am curatat cartofii si ceapa si le-am taiat cuburi. Am pus totul intr-un robot de bucatarie si am mixat pana ce am obtinut un amestec omogen, aproape cremos. Am adaugat oul, faina, sarea si am amestecat. Intr-o tigaie de teflon am pus un fir de ulei de masline si am lasat sa se incalzeasca. Am pus cate o lingura buna de compozitie in tigaia mea (eu folosesc lingurile acelea mari de plastic, negre), i-am dat o forma rotunda si am copt pancake-urile mele pe ambele parti (cca 2 minute pe parte).
Le-am servit calde.