Au trecut 9 luni, au zburat defapt, 9 luni de noi aventuri, 9 luni de scoala, 9 luni de bucatarie , 9 luni de lucruri noi , 9 luni de zambete, de fericire, de entuziasm, 9 minunate luni. Mai este o luna si totul se termina. Am intrat pe ultima suta de metri inainte de examene. Inca o luna si voi avea in mana diploma de bucatar.
Am inceput asadar pregatirea pentru examene. Prin urmare astazi o sa va dau una dintre retetele pentru examenul de bucatarie, simpla, delicata, dar de mare efect:
Chiftelute din piept de pui cu mazare
Taiem marunt ceapa si o calim in putin ulei, adaugam mazarea, saram si piperam si lasam pe foc circa 20 minute adaugand din cand in cand (la nevoie) apa calda.
Taiem pieptul de pui felii subtiri, incalzim o bistechera si coacem pieptul de pui 2 minute pe parte. Le punem apoi la racit, dupa care le taiem si le macinam cu un robot pana ce obtinem o compozitie omogena pe care o transferam intr-un bol. Adaugam patrunjelul taiat, parmezanul si oul. Amestecam bine totul apoi adaugam mazarea. Ajustam de sare si piper si formam chiftelute. Le trecem mai intai in ou batut si apoi in pezmet.
Punem intr-o tigaie ulei abundant, il lasam sa se incalzeasca si apoi frigem chiftelutele pana ce rezulta de o culoare aurie (circa 3-4 minute). Dispunem crochetele fripte pe o farfurie pe care am pus hartie de fript.