Duminica...si ploua, ploua si ploua din nou si este frig; dupa o saptama de ploaie si ceata; si totul e gri. Este adevarat ca anul acesta griul cu toate cele 50 de nuante ar fi la moda, dar ar fi timpul totusi sa mai schimbam putin culoarea.
Pentru o zi ca aceasta, consider ca o astfel de mancare este mai mult decat potrivita; numai bine cu o astfel de mancare ne incalzim putin si ne pregatim sufletele pentru o noua saptamana, care trebuie sa ne aduca si o raza de soare, trebuie sa ne aduca lucruri mai bune.
Pentru mine duminica a fost mereu o zi de analiza, ziua in care ma gandesc la tot ceea ce am facut si ce nu am reusit sa fac in saptamana incheiata, ziua in care mereu am incercat sa ma incarc de ganduri pozitive, sa merg seara la somn cu o speranta aprinsa in sufletul meu ca in saptamana ce va urma visele mele vor deveni realitate. Duminica a fost mereu ziua in care cred in miracole.
Inainte de toate punem pe foc o oala cu apa pentru paste. Taiem pielea de la carnati, ii curatam si il faramitam in bucatele mici de carne, pe care le punem intr-o tigaie si le prajim putin, la foc mic. Taiem fin radicchio si il inabusim alaturi de carnati. Adaugam jumatate de pahar de vin, marim flama la foc si lasam sa se evapore vinul. Adaugam apoi gorgonzola taiata cubulete si un polonic, chiar doua din apa in care ffierbem pastele si amestecma pentru a avea un sos cremos.
Intre timp, cand apa pentru paste incepe sa fiarba, adaugam un pumn de sare groasa si pastele. Le lasam sa fiarba, atata timp cat este scris pe ambalajul lor (de obicei pipettele au nevoie de circa 8-9 minute pentru a fi fierte). Le scurgem de apa (tinand intotdeauna deoparte 1 cana din apa in care am fiert pastele, in cazul in care sosul rezulta a fi prea dens). Punem pastele in tigaia cu sosul si le amestecam (de preferabil in aer, fara a folosi lingura, astfel incat pastele sa poata absoarba bine sosul). Inainte de a servi macinam deasupra putin piper proaspat.
Doresc tuturor cititorilor bucataras.ro o saptamana superba!