Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa.
Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce...
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, coaja si zeama de lamaie si amestecam cu paleta cu miscari usoare.
Turnam...
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam uleiul si laptele in fir subtire, adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam nuca de cocos si coaja de...
Cum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa
Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul.
Adaugam in fir subtire uleiul si laptele, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de...
Zeama de la lamaie (am folosit 4 lamai) o punem intr-un bol impreuna cu coaja data prin razatoarea mica, galbenusurile si zaharul.
Amestecam pana ce se omogenizeaza, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se dizolva zaharul.
Taiem untul cubulete si adaugam peste crema...
Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.
Invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa...
Amestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin razatoare.
Incepem sa framantam pana devine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini....
Intr-un bol amestecam iaurtul cu ouale, zaharul, un praf de sare.
Adaugam untul topit, zaharul vanilat, praful de copt amestecat cu zeama de portocala, coaja de portocala.
Incepem sa adaugam treptat faina pana ce rezulta o compozitie mai groasa ca o smantana.
Adaugam picaturile de...
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, nuca, zahar, cacaua, faina.
Intr-un alt bol amestecam apa, uleiul, esenta si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate.
Amestecam usor pana ce se omogenizeaza, la final adaugam ciocolata topita, gemul de zmeura, praful si bicarbonatul stins...
Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca macinata, coaja de lamaie data prin razatoare. Esenta de vanilie si treptat faina, pana ce rezulta...
Spalam strugurii, ii rupem boabele de pe ciorchine. Decojim boabele cu mana sau cu un cutitas, dar daca sunt foarte copti, merg usor cu mana.
Asezam boabele intr-un bol, adaugam zaharul, zeama de la 1 lamaie si amestecam, lasam peste noapte pentru a lasa zeama.
Rasturnam strugurii, lamaia...
Merele spalate le taiem capacul si scoatem cotoarele cu lingurita sau cutitul.
Intr-un bol amestecam ciocolata taiata marunt, fulgi de ovaz, merisoarele, pulpa de portocala, untul de arahide si pulpa de la mere data prin razatoare.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, umplem...
Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine.
In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul de masline, adaugam slanina taiata feliute, 1/2 capatana usturoi pisat.
Adaugam apa si...
Intr-o cratita punem 450 ml lapte la fiert.
Plicul de budinca il amestecam cu zaharul si laptele oprit, cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu pana ce se ingroasa.
Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam mascarpenele...
Intr-o cratita adaugam untul taiat cubulete, ciocolata rupta si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste.
Fructele le stropim cu esenta de rom si le lasam sa se hidrateze.
Din lapte, zahar, cacao punem pe foc sa fiarba pana ce se dizolva.
Rupem biscuitii bucati, adaugam...
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le lasam intr-o sita cat pregatim blatul.
Intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele, untul cubulete la foc mic pana ce se topeste, amestecand continuu, adaugam cacaua, omogenizam si lasam sa se raceasca.
Mixam ouale cu zaharul pana ce isi...
Blatul
Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva. Adaugam coaja rasa, esenta, uleiul, laptele si amestecam pana ce se omogenizeaza.
La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se...
Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.
Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele de...
Intr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. coaja de lime, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lime, esenta de vanilie si treptat faina.
Framantam cu mana pana ce...
Blat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie.
Adaugam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel si adaugand treptat apa fierbinte.
Turnam compozitia...
Crusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute.
Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul.
Punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie,amestecand incontinuu cu tel.
Lasam sa...
Intr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam.
Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie.
Incepem sa framantam un aluat omogen si elastic,(daca este nevoie mai adaugam faina)
La final incorporam...
Intr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un aluat omogen (daca mai este nevoie, adaugam faina- depinde de cat de mari sunt ouale si cat de bine...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zahar treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam uleiul in fir subtire,apa si amestecam pana ce se omozenizeaza.
Cernem faina...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa.
Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie si semintele de mac....
Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa, adaugam untul topit, laptele la temperatura camerei, omogenizam.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lime, esenta de vanilie.
Daca capsunele sunt mari, le taiem in bucati mici sau in 2, adaugam in compozitie si...
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop, se feliaza felii care le vom bate putin cu ciocanul pentru snitele.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele, adaugam snitele, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 30 min,
Intr-o tigaie adaugam putin...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao, cernem peste amestecul de ou si cu o...
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt si o cernem deasupra. Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, adauga...
Desert prajitura Furnicuta
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa. Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce...
Desert prajitura craiasa zapezii
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, coaja si zeama de lamaie si amestecam cu paleta cu miscari usoare. Turnam...
Desert tort cu lemon curd
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul si laptele in fir subtire, adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam nuca de cocos si coaja de...
Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa
Cum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul. Adaugam in fir subtire uleiul si laptele, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de...
Desert lemon curd
Zeama de la lamaie (am folosit 4 lamai) o punem intr-un bol impreuna cu coaja data prin razatoarea mica, galbenusurile si zaharul. Amestecam pana ce se omogenizeaza, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se dizolva zaharul. Taiem untul cubulete si adaugam peste crema...
Desert tarta cu mousse de pere caramelizate
Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen. Invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa...
Desert placinte cu afine si branza de vaci
Amestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin razatoare. Incepem sa framantam pana devine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini....
Desert waffe cu picaturi de ciocolata
Intr-un bol amestecam iaurtul cu ouale, zaharul, un praf de sare. Adaugam untul topit, zaharul vanilat, praful de copt amestecat cu zeama de portocala, coaja de portocala. Incepem sa adaugam treptat faina pana ce rezulta o compozitie mai groasa ca o smantana. Adaugam picaturile de...
Desert negresa de post cu nuci si zmeura
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, nuca, zahar, cacaua, faina. Intr-un alt bol amestecam apa, uleiul, esenta si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate. Amestecam usor pana ce se omogenizeaza, la final adaugam ciocolata topita, gemul de zmeura, praful si bicarbonatul stins...
Desert prajitura cu smantana si nuca
Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca macinata, coaja de lamaie data prin razatoare. Esenta de vanilie si treptat faina, pana ce rezulta...
Dulceata de struguri albi
Spalam strugurii, ii rupem boabele de pe ciorchine. Decojim boabele cu mana sau cu un cutitas, dar daca sunt foarte copti, merg usor cu mana. Asezam boabele intr-un bol, adaugam zaharul, zeama de la 1 lamaie si amestecam, lasam peste noapte pentru a lasa zeama. Rasturnam strugurii, lamaia...
Desert mere umplute cu ciocolata si unt de arahide
Merele spalate le taiem capacul si scoatem cotoarele cu lingurita sau cutitul. Intr-un bol amestecam ciocolata taiata marunt, fulgi de ovaz, merisoarele, pulpa de portocala, untul de arahide si pulpa de la mere data prin razatoare. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, umplem...
Ciorba de salata verde cu afumatura
Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine. In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul de masline, adaugam slanina taiata feliute, 1/2 capatana usturoi pisat. Adaugam apa si...
Desert tort de biscuiti si crema de vanilie
Intr-o cratita punem 450 ml lapte la fiert. Plicul de budinca il amestecam cu zaharul si laptele oprit, cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca foarte bine. Mixam mascarpenele...
Desert tort de biscuiti cu fructe confiate
Intr-o cratita adaugam untul taiat cubulete, ciocolata rupta si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste. Fructele le stropim cu esenta de rom si le lasam sa se hidrateze. Din lapte, zahar, cacao punem pe foc sa fiarba pana ce se dizolva. Rupem biscuitii bucati, adaugam...
Desert prajitura cu cirese si branza de vaci
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le lasam intr-o sita cat pregatim blatul. Intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele, untul cubulete la foc mic pana ce se topeste, amestecand continuu, adaugam cacaua, omogenizam si lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana ce isi...
Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese
Blatul Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva. Adaugam coaja rasa, esenta, uleiul, laptele si amestecam pana ce se omogenizeaza. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se...
Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se...
Desert tarta rustica cu capsune
Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri. Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min. Intre timp curatam capsunele de...
Desert fursecuri cu coacaze rosie
Intr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. coaja de lime, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lime, esenta de vanilie si treptat faina. Framantam cu mana pana ce...
Tort cu ciocolata si capsune
Blat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Adaugam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel si adaugand treptat apa fierbinte. Turnam compozitia...
Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi
Crusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute. Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul. Punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie,amestecand incontinuu cu tel. Lasam sa...
Fursecuri cu ciocolata si menta
Intr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa framantam un aluat omogen si elastic,(daca este nevoie mai adaugam faina) La final incorporam...
Desert fursecuri cu branza
Intr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un aluat omogen (daca mai este nevoie, adaugam faina- depinde de cat de mari sunt ouale si cat de bine...
Desert tort cu marshmallows si coacaze
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zahar treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire,apa si amestecam pana ce se omozenizeaza. Cernem faina...
Desert chec cu mac si cirese
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie si semintele de mac....
Desert waffle cu capsuni
Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa, adaugam untul topit, laptele la temperatura camerei, omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lime, esenta de vanilie. Daca capsunele sunt mari, le taiem in bucati mici sau in 2, adaugam in compozitie si...
Snitele de pui cu sos de spanac
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop, se feliaza felii care le vom bate putin cu ciocanul pentru snitele. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele, adaugam snitele, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 30 min, Intr-o tigaie adaugam putin...
Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao, cernem peste amestecul de ou si cu o...
Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt si o cernem deasupra. Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, adauga...