M-am inspirat de pe blogul lui Mazilique
Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.
Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa, dupa care le taiem in 2.
Le amestecam cu amidonul, zaharul, pana ce se omogenizeaza.
Intindem aluatul pe masa infainat intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz)
Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.
Batem galbenusurl cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.
Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit, cca 40-45 min, la 180 C.
1
Eu am dublat cantitatile.