Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau in Torturi, 24 Iun 2018 | 4823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zeama e la 1/2 lime
  • Crema
  • 400 g lapte condensat
  • 230 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lime
  • 300 ml frisca
  • 50 g nuca de cocos
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 g smantana de tara
  • 100 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca 2 min in tava, dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca foarte bine.

Cand este rece, il taiem in 3 felii egale.

Intre timp pregatim crema-intr-un ceaun adaugam laptele condensat, laptele si punem pe foc.

Intr-un bol batem galbenusurile, faina si putin lapte, peste laptele care da in clocot, amestecand continuu cu telul, lasam pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, la final adaugam coaja de lime si esenta de vanilie.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca si adaugam treptat in crema racita, nuca de cocos si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam (eu am folosit compot de ananas)- crema- blat- crema- blat.

Dam la rece 1 ora.

Mixam 150 ml frisca impreuna cu smantana si imbracam tortul. Dam la rece 30 min.

Topim ciocolata cu frisca ramasa si turnam deasupra, decoram dupa plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

29.06.2018, 22:03

Arata ataaaaat de frumos

rodicaspring 1

30.06.2018, 10:06

doar cä ati uitat cocosul sä il puneti in cremä....

Lau 1

30.06.2018, 11:03

rodica daca citesti cu atentie ai sa vezi ca nu am uitat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea