Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa
Checul din galbenusuri este o delicatesa aromata si usor de preparat, perfecta pentru momentele cand vrei sa iti rasfeti papilele gustative cu ceva dulce si reconfortant. Aceasta reteta foloseste doar galbenusuri, ceea ce ii confera o textura fina si o nuanta aurie plina de savoare. Cu ingrediente simple si pasi simpli, acest chec va deveni cu siguranta o reteta preferata in caietul tau de bucate. Poti savura acest deliciu alaturi de o ceasca de ceai sau cafea, sau il poti imparti cu cei dragi intr-o zi de sarbatoare sau la ocazii speciale.
Cum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa
Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul.
Adaugam in fir subtire uleiul si laptele, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, faina treptat amestecand pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, oprim 2-3 linguri care amestecam cu cacao si 1 lingura lapte.
Turnam deasupra si cu furculita amestecam putin, adaugam nuca tocata deasupra si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam apoi checul la racit si il feliem. Servim alaturi de lemon ice tea sau ice frappe. Recomandam si chec pufos