Ciorba de salata verde cu afumatura

de Lau in Dulciuri, 9 Aug 2018 | 4396 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale."
O ciorba plina de arome si culori

 

INGREDIENTE

  • 3 capatani salata
  • 150 g slanina afumata
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1.5 l apa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 lingura ierburi de gradina
  • 1 varf cutit cimbrisor
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 g smantana
  • Omleta
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de gradina
  • cateva frunze patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu afumatura:

Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine.

In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul de masline, adaugam slanina taiata feliute, 1/2 capatana usturoi pisat.

Adaugam apa si condimente dupa gust, lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cand ciorba fierbe in clocot, adaugam salata rupta bucatele si lasam sa fiarba cca. 5 min.

Intr-un bol amestecam smantana cu frunzele de patrunjel, usturoiul pisat, sare si treptat cu polonicul ciorba pana ce ajunge la temperatura ciorbei.

Adaugam peste ciorba si mai lasam sa fiarba un clocot.

Omleta-batem ouale cu sare, piper, verdeata, ierburi de gradina. Turnam compozita in uleiul incins, intoarcem, lasam sa se prajeasca 2 min, dupa care scoatem pe un tocator si taiem fasii.

Servim ciorba cu omleta si patrunjel verde deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe cu ciocolata