Desert prajitura Furnicuta

de Lau in Prajituri, 15 Noi 2018 | 11780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat cu mac
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri mac
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • coaja de la1 /2 lamaie
  • blat cu nuca
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • crema de galbenusuri
  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 400 g unt
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 4 foi de napolitana
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Furnicuta:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa.

Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si procedam la fel si cu cel de nuca, doar punem nuca in locul macului.

Crema-mixam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devin spumoase.

Adaugam laptele, coaja de lamaie rasa, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mixam untul la temperatura camerei si adaugam treptat peste crema, la final potrivim cu zeama de lamaie dupa gust.

Ansamblare-asezam o foaie de napolitana (eu am asezat 2 unse cu crema intre ele), 1/3 din crema-blatul de nuca-1/3 crema-blat cu mac-crema de lamaie si foile de napolitana, asezam o greutate si dam la rece 30 min-1 ora dupa care o portionam inainte sa se inmuia foile de napolitana.

Multumesc Merisor pentru inspiratie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Furnicuta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"