Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa.
Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca si procedam la fel si cu cel de nuca, doar punem nuca in locul macului.
Crema-mixam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devin spumoase.
Adaugam laptele, coaja de lamaie rasa, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Mixam untul la temperatura camerei si adaugam treptat peste crema, la final potrivim cu zeama de lamaie dupa gust.
Ansamblare-asezam o foaie de napolitana (eu am asezat 2 unse cu crema intre ele), 1/3 din crema-blatul de nuca-1/3 crema-blat cu mac-crema de lamaie si foile de napolitana, asezam o greutate si dam la rece 30 min-1 ora dupa care o portionam inainte sa se inmuia foile de napolitana.
Multumesc Merisor pentru inspiratie!