Desert prajitura Furnicuta

de Lau in Prajituri, 15 Noi 2018 | 12004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat cu mac
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri mac
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • coaja de la1 /2 lamaie
  • blat cu nuca
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • crema de galbenusuri
  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 400 g unt
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 4 foi de napolitana
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Furnicuta:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa.

Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si procedam la fel si cu cel de nuca, doar punem nuca in locul macului.

Crema-mixam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devin spumoase.

Adaugam laptele, coaja de lamaie rasa, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mixam untul la temperatura camerei si adaugam treptat peste crema, la final potrivim cu zeama de lamaie dupa gust.

Ansamblare-asezam o foaie de napolitana (eu am asezat 2 unse cu crema intre ele), 1/3 din crema-blatul de nuca-1/3 crema-blat cu mac-crema de lamaie si foile de napolitana, asezam o greutate si dam la rece 30 min-1 ora dupa care o portionam inainte sa se inmuia foile de napolitana.

Multumesc Merisor pentru inspiratie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Furnicuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide