Desert prajitura Boema

de ella49 in Prajituri, 21 Ian 2021 | 7216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 125 g zahar tos
  • 95 g faina alba
  • 30 g cacao
  • sare
  • vanilie
  • CREMA
  • 300 g ciocolata neagra
  • 500 ml frisca lichida
  • SIROP
  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • Decor
  • 300 ml frisca lichida.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam galbenusurile, vanilia si mai mixam putin. Apoi cernem faina si cacaoa si amestecam usor de jos in sus cu o paleta pana se omogenizeaza.Tapetam tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Pentru sirop caramelizam zaharul apoi punem apa si lasam pe foc pana da in clocot.Il lasam sa se raceasca.

Pentru crema punem 300 de ml de frisca lichida pe foc si lasam pana e aproape de fierbere.Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele, lasam 2, 3 minute si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.Dam la frigider pentru 2 ore.Apoi mixam cu restul de frisca lichida.Daca vi se pare crema prea tare mai puteti adauga frisca lichida.

Dupa ce s a racit blatul il taiem patratele, mie mi au iesit 12 si cu un posh punem crema iar peste frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone