Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese

de Lau in Prajituri, 29 Iun 2018 | 5167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 lingurilapte
  • 13 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lime
  • Crema de branza
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de lime
  • esenta de rom
  • 500 g cirese
  • 2 linguri pesmet
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese:

Blatul

Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva. Adaugam coaja rasa, esenta, uleiul, laptele si amestecam pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, la final o sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa.

Turnam 1/2 din compoziti in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit pentru cca 10-15 min.

Crema

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu restul ingredientelor (daca dorim sa fie mai cremoasa folosim blenderul vertical).

Turnam amestecul peste blatul din cuptor si deasupra asezam ciresele (fara samburi) trecute prin pesmet.

Adaugam restul de blat peste cirese si dam din nou tava la cuptorul incalzit cca. 30-40 min (sa treaca testul cu scobitoarea).

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa o taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă clasica