Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau in Torturi, 17 Iun 2018 | 2889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 limguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 250 g marshmallows
  • 300 g frisca
  • 300 g coacaze rosie
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu marshmallows si coacaze:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zahar treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul in fir subtire,apa si amestecam pana ce se omozenizeaza.

Cernem faina impreuna cu praful de copt,esenta si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt,dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine,

Dupa ce sa racit taiem blatul in 3 felii egale.

Crema- topim marshmallos pe baie de aburi,

Mixam frisca cu esenta de vanilie,adaugam crema de marshmallows,mixam pana ce se omogenizeaza,coacazea si omogenizam,

Dam la rece 30 min.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam crema-foaie d eblat-insiropam-crema-a 3 foaie de blat-insiropam si imbracam tortul cu crema ramasa.

Dam tortul la rece 2 ore dupa care decoram dupa plac.

Am topit ciocolata cu frisca,turnam deasupra si cu un cutit sau paleta intindem ciocolata de la mijloc spre margini.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu marshmallows si coacaze" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone