Desert tort de biscuiti si crema de vanilie

de Lau in Torturi, 30 Iun 2018 | 4117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 biscuiti populari
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 200 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar
  • compot de capsuni
  • ornamente de ciocolata
  • fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti si crema de vanilie:

 Intr-o cratita punem 450 ml lapte la fiert.

Plicul de budinca il amestecam cu zaharul si laptele oprit, cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu pana ce se ingroasa.

Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam mascarpenele cat sa se omogenizeze si adaugam treptat budinca racita, mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam esenta de vanilie dupa gust.

Ungem biscuitii trecuti prin sirop cu budinca si asezam unul peste celalalt (eu am folosit 5), asezam in tava tapetata cu folie alimentara.

Ungem alti 5 biscuiti cu budinca, numai ca ultimul il ungem si deasupra pentru a se lipi cu ceilalti, asezam turnuletul de biscuiti pe cant, langa ceilalti, ungem cu un strat de budinca deasupra.

Repetam procedura cu biscuiti pentru al 2 lea rand, numai ca avem grija ca turnuletul de biscuiti drepti sa ii punem deasupra la cei care sunt in cant.

Dam tava la frigider cca. 1 ora, dupa care ungem cu budinca ramasa si decoram cu ornamente de ciocolata si fructe sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici