M-am insiprat de la Laura Adamache, cu mici modificari
Picnicul bucatarasilor
Blat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie.
Adaugam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel si adaugand treptat apa fierbinte.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, cca 30 minla 180 c
Lasam sa se raceasca foarte bine.
Decupam marginea tortului si taiem in 2 felii.
Crema - intr-un vas adaugam ciocolata, smantana si punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste,avem grija sa nu fiarba.Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam frisca 2-3 min dupa care adaugam crema de ciocolata,mixam bine pana ce devine o crema cremoasa.
In tava in care am copt blatul adaugam prima foaie de blat-insiropam (eu am insiropat cu cafea) adaugam 2-3 linguri de crema si intindem pe toata suprafata blatului.
Adaugam felii de capsune in interiorul cercului pe margine.
Adaugam si restul de capsune cu varful in sus la o distanta de cca 2 cm.
Adaugam crema de ciocolata,umplem cu grija spatiile dintre capsune,nivelam si adaugam a 2 felie de blat,insiropam si dam la rece 1 ora.
Topim ciocolata cu frisc asi turnam deasupra blatului,nivelam cu cu grija si dam din nou la frigider 30 min.
Decor - sfaramam marginile,adaugam nutella framantam pana cand compozitia se leaga.
Formam bilute mai mici decat o nuca, cu mana umeda,tavalim fiecare bomboana prin codite de ciocolata.
Decoram tortul cu bomboane si capsune