Intr-o tava, adaugam uleiul de masline, adaugam carnea taiata felii.
Amestecam sare, piper, coriandu, boia de ardei, ghimbirul ras prin razatoarea mica (1 feliuta am foloist) si presam peste feliile de carne.
Adaugam ustuoiul pisat si facut mujdei, rozmarinul, turnam vinul (rosu am folosit)...
Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara.
Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Albusurile le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul,...
Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si amestecam adunand de pe margine faina.
Framantam un aluat omogen pe care il vom inveli in...
Calim ceapa in uleiul incins, adaugam 1 morcov dat prin razatoarea mica; calim cca. 1 min, dupa care adaugam ardeii tocati marunt, 2 linguri apa si calim impreuna pana scade apa.
Intr-un bol, adaugam orezul fiert, morcovul ramas, dat prin razatoare, ceapa calita, oul, usturoiul pisat,...
Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta, un aluat elastic. La final, framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei.
Acoperim si...
Se cerne faina intr-un vas, o amestecam cu zaharul si sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, untura la temperatura camerei si framantam un aluat, adaugand treptat laptele si adunand de pe margine faina.
Acoperim cu un prosop curat si lasam la...
Carnea de pui o spalam bine, dupa care o punem in apa cu sare la fiert, spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam legumele (curatate,spalate si taiate in bucati).
Lasam sa fiarba la foc potrivit, dupa ce au fiert legumele, se scot impreuna cu carnea si se strecoara supa.
Punem o...
Blat
Biscuitii ii macinam cu robotul sau cu masina de tocat, adaugam zaharul pudra, untul topit si esenta de vanilie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Intr-o tava cu pereti detasabili, se pune amestecul si se taseaza bine cu o lingura, se da la frigider cat pregatim crema....
Blatul
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie.
Amestecam cu o paleta pana ce se...
Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie,...
Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si apa, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie.
Amestecam...
Oasele de vita le spalam si punem intr-o oala cu apa.
Spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam cartofi taiati, zarzavatul, ceapa tocata marunt, cimbrul, foaia de dafin; lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cat timp fierbe ciorba, pregatim perisoarele, amestecand ingredientele si cu...
Preparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc
Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min.
Intr-un bol, se adaugam usturoiul pisat, restul de ingrediente si amestecam bine.
Cu acest amestec, ungem carnea...
Slanina proaspata se sareaza bine pe ambele parti, dupa care se lasa 2 zile intr-o incapere racoroasa.
Dupa cele 2 zile, se taie cu cutitul un pic in mijloc, dupa care se leaga cu sarma cate 2 bucati pe care le vom aseza in afumatoare.
Intr-un bol, amestecam ingredientele si cand este...
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, rozmarin, boia de ardei, se spumeaza de cate ori este nevoie.
Intr-o tigaie, adaugam uleiul, untura si cand s-a incalzit, adaugam carnea pe care o prajim pe ambele parti.
Scoatem carnea intr-un bol pe care il acoperim.
In uleiul in care...
Telina se curata de coaja, se spala, se taie felii, dupa care se pune la fiert in apa cu sare.
Dupa ce s-a fiert, o scurgem de apa, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o tocam (sau o dam pe razatoare).
Morcovul si marul dam prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-un bol, adaugam telina,...
Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore.
Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea tocata, oul batut, usturoiul pisat si restul de ingrediente dupa gust; amestecam bine, dupa care cu...
Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul,100 g untura si incepem sa framantam adunand faina de pe margine pana obtinem un aluat...
Prima data, pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si coaja de portocala, amestecam cu o paleta si turnam compozitia...
Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, zaharul, faina si amestecam, adaugand treptat laptele; punem pe foc amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca bine.
Mixam un pic crema de branza, dupa care adaugam miezul de avocado pisat...
Aluatul. Drojdia o sfaramam intr-un bol, adaugam 2 linguri zahar, frecam bine dupa care adaugam 100 ml lapte caldut,4 linguri faina si amestecam bine, acoperim bolul si lasam pana isi dubleaza volumul.
Intr-un bol, adaugam galbenusurile, sare si le frecam bine, dupa care adaugam 100 g zahar si...
Blat
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol.
Amestecam cu o paleta cu miscari usoare, pana ce se...
Sfecla se coace sau se fierbe pana ce este patrunsa bine, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o curatam de coaja si o dam prin razatoarea cu ochiuri mari.
In alta cratita, fierbem cartofi, morcovii, (curatati si spalati), ouale in apa cu sare.
Cartofii ii pisam ca pentru piure, adaugam...
Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).
Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.
Intr-o...
Blat.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie.
Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina...
Foi mac
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare.
Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol.
Amestecam cu o paleta, dupa care compozitia o vom imparti in 2 tavi tapetate cu hartie de copt (aceleasi...
Blat
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare.
Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol, amestecam cu o paleta, dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam ulei, apa, faina amestecata cu praful de copt, plicurile de cafea si amestecam cu o paleta.
Turnam...
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se obine o crema spumoasa, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie.
Incepem sa amestecam, adaugand treptat apa, pana rezulta un aluat omogen, la final, adaugam uleiul si mai framantam putin.
Din aluat oprim cat o...
Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si treptat laptele caldut, amestecand totul cu faina de pe margini.
Framantam un aluat...
Friptura de porc la cuptor
Intr-o tava, adaugam uleiul de masline, adaugam carnea taiata felii. Amestecam sare, piper, coriandu, boia de ardei, ghimbirul ras prin razatoarea mica (1 feliuta am foloist) si presam peste feliile de carne. Adaugam ustuoiul pisat si facut mujdei, rozmarinul, turnam vinul (rosu am folosit)...
Chec cu mac si gutui
Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Albusurile le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul,...
Mini tarte cu ciocolata
Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si amestecam adunand de pe margine faina. Framantam un aluat omogen pe care il vom inveli in...
Chiftele din orez
Calim ceapa in uleiul incins, adaugam 1 morcov dat prin razatoarea mica; calim cca. 1 min, dupa care adaugam ardeii tocati marunt, 2 linguri apa si calim impreuna pana scade apa. Intr-un bol, adaugam orezul fiert, morcovul ramas, dat prin razatoare, ceapa calita, oul, usturoiul pisat,...
Turte cu cartofi
Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta, un aluat elastic. La final, framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei. Acoperim si...
Placinte cu branza si praz
Se cerne faina intr-un vas, o amestecam cu zaharul si sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, untura la temperatura camerei si framantam un aluat, adaugand treptat laptele si adunand de pe margine faina. Acoperim cu un prosop curat si lasam la...
Supa de pui
Carnea de pui o spalam bine, dupa care o punem in apa cu sare la fiert, spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam legumele (curatate,spalate si taiate in bucati). Lasam sa fiarba la foc potrivit, dupa ce au fiert legumele, se scot impreuna cu carnea si se strecoara supa. Punem o...
Prajitura cu pere
Blat Biscuitii ii macinam cu robotul sau cu masina de tocat, adaugam zaharul pudra, untul topit si esenta de vanilie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intr-o tava cu pereti detasabili, se pune amestecul si se taseaza bine cu o lingura, se da la frigider cat pregatim crema....
Tort cu fructe de padure
Blatul Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie. Amestecam cu o paleta pana ce se...
Tort cu cirese si crema de ciocolata alba
Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie,...
Prajitura rasturnata cu cirese
Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si apa, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Amestecam...
Ciorba de perisoare
Oasele de vita le spalam si punem intr-o oala cu apa. Spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam cartofi taiati, zarzavatul, ceapa tocata marunt, cimbrul, foaia de dafin; lasam sa fiarba la foc potrivit. Cat timp fierbe ciorba, pregatim perisoarele, amestecand ingredientele si cu...
Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc
Preparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min. Intr-un bol, se adaugam usturoiul pisat, restul de ingrediente si amestecam bine. Cu acest amestec, ungem carnea...
Slanina afumata
Slanina proaspata se sareaza bine pe ambele parti, dupa care se lasa 2 zile intr-o incapere racoroasa. Dupa cele 2 zile, se taie cu cutitul un pic in mijloc, dupa care se leaga cu sarma cate 2 bucati pe care le vom aseza in afumatoare. Intr-un bol, amestecam ingredientele si cand este...
Stufat cu iepure
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, rozmarin, boia de ardei, se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, untura si cand s-a incalzit, adaugam carnea pe care o prajim pe ambele parti. Scoatem carnea intr-un bol pe care il acoperim. In uleiul in care...
Salata de telina cu maioneza
Telina se curata de coaja, se spala, se taie felii, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert, o scurgem de apa, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o tocam (sau o dam pe razatoare). Morcovul si marul dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un bol, adaugam telina,...
Chiftele cu ceapa
Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore. Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea tocata, oul batut, usturoiul pisat si restul de ingrediente dupa gust; amestecam bine, dupa care cu...
Cornulete cu nuca
Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul,100 g untura si incepem sa framantam adunand faina de pe margine pana obtinem un aluat...
Tort cu fructe
Prima data, pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si coaja de portocala, amestecam cu o paleta si turnam compozitia...
Cheesecake cu avocado
Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, zaharul, faina si amestecam, adaugand treptat laptele; punem pe foc amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca bine. Mixam un pic crema de branza, dupa care adaugam miezul de avocado pisat...
Cozonac cu nuca de cocos
Aluatul. Drojdia o sfaramam intr-un bol, adaugam 2 linguri zahar, frecam bine dupa care adaugam 100 ml lapte caldut,4 linguri faina si amestecam bine, acoperim bolul si lasam pana isi dubleaza volumul. Intr-un bol, adaugam galbenusurile, sare si le frecam bine, dupa care adaugam 100 g zahar si...
Prajitura cu cafea
Blat Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta cu miscari usoare, pana ce se...
Salata Suba
Sfecla se coace sau se fierbe pana ce este patrunsa bine, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o curatam de coaja si o dam prin razatoarea cu ochiuri mari. In alta cratita, fierbem cartofi, morcovii, (curatati si spalati), ouale in apa cu sare. Cartofii ii pisam ca pentru piure, adaugam...
Strudel cu cartofi si ghebe
Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa). Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare. Intr-o...
Prajitura cu gem si nuca macinata
Blat. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie. Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina...
Prajitura cu mac si crema de vanilie
Foi mac Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta, dupa care compozitia o vom imparti in 2 tavi tapetate cu hartie de copt (aceleasi...
Prajitura Tosca
Blat Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol, amestecam cu o paleta, dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam...
Tort cu crema de lapte condesat
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam ulei, apa, faina amestecata cu praful de copt, plicurile de cafea si amestecam cu o paleta. Turnam...
Prajitura cu aluat razuit
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se obine o crema spumoasa, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Incepem sa amestecam, adaugand treptat apa, pana rezulta un aluat omogen, la final, adaugam uleiul si mai framantam putin. Din aluat oprim cat o...
Batoane cu mac
Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si treptat laptele caldut, amestecand totul cu faina de pe margini. Framantam un aluat...