Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI408
Retete

Friptura de porc la cuptor

In Porc la 18 Ian 2017

Intr-o tava, adaugam uleiul de masline, adaugam carnea taiata felii. Amestecam sare, piper, coriandu, boia de ardei, ghimbirul ras prin razatoarea mica (1 feliuta am foloist) si presam peste feliile de carne. Adaugam ustuoiul pisat si facut mujdei, rozmarinul, turnam vinul (rosu am folosit)...

Chec cu mac si gutui

In Dulciuri la 18 Ian 2017

Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Albusurile le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul,...

Mini tarte cu ciocolata

In Dulciuri la 12 Ian 2017

Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si amestecam adunand de pe margine faina. Framantam un aluat omogen pe care il vom inveli in...

Chiftele din orez

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2017

Calim ceapa in uleiul incins, adaugam 1 morcov dat prin razatoarea mica; calim cca. 1 min, dupa care adaugam ardeii tocati marunt, 2 linguri apa si calim impreuna pana scade apa. Intr-un bol, adaugam orezul fiert, morcovul ramas, dat prin razatoare, ceapa calita, oul, usturoiul pisat,...

Turte cu cartofi

In Sandvisuri la 11 Ian 2017

Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta, un aluat elastic. La final, framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei. Acoperim si...

Placinte cu branza si praz

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2017

Se cerne faina intr-un vas, o amestecam cu zaharul si sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, untura la temperatura camerei si framantam un aluat,  adaugand treptat laptele si adunand de pe margine faina. Acoperim cu un prosop curat si lasam la...

Supa de pui

In Supe/Ciorbe la 11 Ian 2017

Carnea de pui o spalam bine, dupa care o punem in apa cu sare la fiert, spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam legumele (curatate,spalate si taiate in bucati). Lasam sa fiarba la foc potrivit, dupa ce au fiert legumele, se scot impreuna cu carnea si se strecoara supa. Punem o...

Prajitura cu pere

In Dulciuri la 9 Ian 2017

Blat Biscuitii ii macinam cu robotul sau cu masina de tocat, adaugam zaharul pudra, untul topit si esenta de vanilie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intr-o tava cu pereti detasabili, se pune amestecul si se taseaza bine cu o lingura, se da la frigider cat pregatim crema....

Tort cu fructe de padure

In Torturi la 9 Ian 2017

Blatul Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie. Amestecam cu o paleta pana ce se...

Tort cu cirese si crema de ciocolata alba

In Torturi la 8 Ian 2017

Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie,...

Prajitura rasturnata cu cirese

In Prajituri la 8 Ian 2017

Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si apa, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Amestecam...

Ciorba de perisoare

In Supe/Ciorbe la 7 Ian 2017

Oasele de vita le spalam si punem intr-o oala cu apa. Spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam cartofi taiati, zarzavatul, ceapa tocata marunt, cimbrul, foaia de dafin; lasam sa fiarba la foc potrivit. Cat timp fierbe ciorba, pregatim perisoarele, amestecand ingredientele si cu...

Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc

In Mezel de casa la 7 Ian 2017

Preparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min. Intr-un bol, se adaugam usturoiul pisat, restul de ingrediente si amestecam bine. Cu acest amestec, ungem carnea...

Slanina afumata

In Mezel de casa la 7 Ian 2017

Slanina proaspata se sareaza bine pe ambele parti, dupa care se lasa 2 zile intr-o incapere racoroasa. Dupa cele 2 zile, se taie cu cutitul un pic in mijloc, dupa care se leaga cu sarma cate 2 bucati pe care le vom aseza in afumatoare. Intr-un bol, amestecam ingredientele si cand este...

Stufat cu iepure

In Iepure la 7 Ian 2017

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, rozmarin, boia de ardei, se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, untura si cand s-a incalzit, adaugam carnea pe care o prajim pe ambele parti. Scoatem carnea intr-un bol pe care il acoperim. In uleiul in care...

Salata de telina cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2017

Telina se curata de coaja, se spala, se taie felii, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert, o scurgem de apa, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o tocam (sau o dam pe razatoare). Morcovul si marul dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un bol, adaugam telina,...

Chiftele cu ceapa

In Vita la 6 Ian 2017

Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore. Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea tocata, oul batut, usturoiul pisat si restul de ingrediente dupa gust; amestecam bine, dupa care cu...

Cornulete cu nuca

In Dulciuri la 6 Ian 2017

Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul,100 g untura si incepem sa framantam adunand faina de pe margine pana obtinem un aluat...

Tort cu fructe

In Torturi la 6 Ian 2017

Prima data, pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si coaja de portocala, amestecam cu o paleta si turnam compozitia...

Cheesecake cu avocado

In Dulciuri la 6 Ian 2017

Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, zaharul, faina si amestecam, adaugand treptat laptele; punem pe foc amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca bine. Mixam un pic crema de branza, dupa care adaugam miezul de avocado pisat...

Cozonac cu nuca de cocos

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Aluatul. Drojdia o sfaramam intr-un bol, adaugam 2 linguri zahar, frecam bine dupa care adaugam 100 ml lapte caldut,4 linguri faina si amestecam bine, acoperim bolul si lasam pana isi dubleaza volumul. Intr-un bol, adaugam galbenusurile, sare si le frecam bine, dupa care adaugam 100 g zahar si...

Prajitura cu cafea

In Dulciuri la 5 Ian 2017

Blat Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul si amestecam bine, dupa care adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta cu miscari usoare, pana ce se...

Salata Suba

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2017

Sfecla se coace sau se fierbe pana ce este patrunsa bine, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o curatam de coaja si o dam prin razatoarea cu ochiuri mari. In alta cratita, fierbem cartofi, morcovii, (curatati si spalati), ouale in apa cu sare. Cartofii ii pisam ca pentru piure, adaugam...

Strudel cu cartofi si ghebe

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2017

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa). Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare. Intr-o...

Prajitura cu gem si nuca macinata

In Dulciuri la 4 Ian 2017

Blat. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie. Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina...

Prajitura cu mac si crema de vanilie

In Dulciuri la 3 Ian 2017

Foi mac Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta, dupa care compozitia o vom imparti in 2 tavi tapetate cu hartie de copt (aceleasi...

Prajitura Tosca

In Dulciuri la 3 Ian 2017

Blat Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol, amestecam cu o paleta, dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam...

Tort cu crema de lapte condesat

In Torturi la 2 Ian 2017

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul  si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam ulei, apa, faina amestecata cu praful de copt, plicurile de cafea si amestecam cu o paleta. Turnam...

Prajitura cu aluat razuit

In Dulciuri la 2 Ian 2017

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se obine o crema spumoasa, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Incepem sa amestecam, adaugand treptat apa, pana rezulta un aluat omogen, la final, adaugam uleiul si mai framantam putin. Din aluat oprim cat o...

Batoane cu mac

In Dulciuri la 2 Ian 2017

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si treptat laptele caldut, amestecand totul cu faina de pe margini. Framantam un aluat...

Afisate 541 - 570 din 1517 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]