M-am ispirat de la Ksenya
Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).
Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.
Intr-o tigaie, calim ceapa tocata marunt, adaugam ciupercile, sare, piper si lasam sa se caleasca putin impreuna.
Dupa care adaugam ghebele peste cartofi, ceapa verde tocata, condimente dupa gust si lasam cca 2-3 min pe foc, lasam sa se raceasca bine.
Intindem aluatul care s-a dezghetat la temperatura camerei, taiem aluatul in 8 patrate, adaugam cca. 2 linguri de umplutura si impaturim.
Asezam in tava le ungem cu oul batut cu laptele.
Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.
Mie mi-a ramas umplutura si am facut si o paine.