Strudel cu cartofi si ghebe

de Lau in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2017 | 3323 vizualizari

 

M-am ispirat de la Ksenya

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 6 cartofi
  • 300 g ghebe fierte
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cartofi si ghebe:

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).

Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata marunt, adaugam ciupercile, sare, piper si lasam sa se caleasca putin impreuna.

Dupa care adaugam ghebele peste cartofi, ceapa verde tocata, condimente dupa gust si lasam cca 2-3 min pe foc, lasam sa se raceasca  bine.

Intindem aluatul care s-a dezghetat la temperatura camerei, taiem aluatul in 8 patrate, adaugam cca. 2 linguri de umplutura si impaturim.

Asezam in tava le ungem cu oul batut cu laptele.

Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

Mie mi-a ramas umplutura si am facut si o paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cartofi si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza de capra pane