Chiftele cu ceapa

de Lau in Vita, 6 Ian 2017 | 5724 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 500 g carne tocata vita
  • 1 ou
  • 5 catei usturoi
  • 4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Marinata
  • 4 cepe
  • 150 ml apa
  • 150 ml otet
  • Sos
  • 200 g maioneza
  • 100 g smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ceapa:

Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore.

Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea tocata, oul batut, usturoiul pisat si restul de ingrediente dupa gust; amestecam bine, dupa care cu mainele umede, formam chiftelele pe care le prajim in uleiul incalzit.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Intr-un bol, adaugam maioneza, ceapa scursa de zeama (eu am pus-o intr-o strecuratoare 10 min si am presat cu mana) smantana, sare, amestecam bine, dupa care adaugam chiftelele reci.

Se poate servi imediat, dar parca e mai buna, dupa ce sta la frigider cateva ore:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de vitel in sos de ceapa