M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta
,,Bunatati pentru colindatori"
Blat.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie.
Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina si dam la congelator 10 min.
Restul de aluat il intindem in tava tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura de nuca macinata.
Crema
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam nuca, gemul si amestecam bine.
Turnam compozitia peste aluat si intindem.
Scoatem aluatul de la rece si il dam prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra la crema.
Dam la cuptorul incalzit pana este frumos rumenita.