Prajitura cu gem si nuca macinata

de Lau in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 5481 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta
,,Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 200 gem de prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca macinata:

Blat.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina si dam la congelator 10 min.

Restul de aluat il intindem in tava tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura de nuca macinata.

Crema

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam nuca, gemul si amestecam bine.

Turnam compozitia peste aluat si intindem.

Scoatem aluatul de la rece si il dam prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra la crema.

Dam la cuptorul incalzit pana este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf economic