Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc de azi, face parte dintre preparatele pe care le-am pregatit sub numele de - Bunatati pentru colindatori
Ingrediente Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc
Preparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc
Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min.
Intr-un bol, se adaugam usturoiul pisat, restul de ingrediente si amestecam bine.
Cu acest amestec, ungem carnea bine pe ambele parti.
Transferam carnea intr-o caserola, o acoperim si o dam la frigider 2 zile, timp in care o vom mai intoarce.
Dupa cele 2 zile, o legam cu sarma si o afumam sau o putem gati la cuptor, pe gratar, cu tava dedesupt.
Mezelurile de casa sunt mult mai bune si sanatoase, iar noi te invatam sa faci si Sunca fiarta din piept de porc, Carnati de casa sau Muschi de Porc Afumat