Nu puteam sarbatori 1000 de Rețete fără un tort
Blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, la final, adaugam esenta de vanilie, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam 1/2 compozitie,1/2cirese(fara samburi), compozitia de blat si restul de cirese.
Dam tava la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem blatul in 3 foi.
Crema
Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca si ciocolata rupta bucatele, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.
Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, cateva ore dupa care o mixam.
Restul de frisca o mixam, adaugam crema de ciocolata si la final, adaugam esenta de vanilie, amestecam bine.
Ansamblare-foaie de blat insiropam-crema-foaie-sirop-crema-foaie-insiropam si dam la frigider 1 ora, dupa care decoram dupa preferinta.