Cozonac cu nuca de cocos

de Lau in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 3157 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor careia ii multumesc pentru reteta.
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1300 g faina
  • 6 galbenusuri (eu am folosit de tara)
  • 250 g zahar
  • 200 g untura
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri smantana
  • 400 ml lapte
  • 60 g drojdie
  • un praf d esare
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • 2 linguri faina
  • Uns
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca de cocos:

Aluatul. Drojdia o sfaramam intr-un bol, adaugam 2 linguri zahar, frecam bine dupa care adaugam 100 ml lapte caldut,4 linguri faina si amestecam bine, acoperim bolul si lasam pana isi dubleaza volumul.

Intr-un bol, adaugam galbenusurile, sare si le frecam bine, dupa care adaugam 100 g zahar si le frecam pana ce se spumeaza bine, adaugam uleiul, smantana, esenta, coaja de portocala, omogenizam bine si dam deoparte.

Restul de lapte, zaharul, untura, un praf de sare si punem pe foc pana ce se topeste untura.

Faina o cernem intr-un bol mai mare, facem o adancitura in mijloc si adaugam compozitia de galbenusuri, maiaua, laptele cald si amestecam bine, adunand in acelasi timp si faina de pe margini.

Acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si putina zeama de lamaie,

Impartim bezeaua in 2 parti egale. In prima, adaugam nuca de cocos,1 lingura faina si coaja de portocala. In a 2 parte, adaugam nuca macinata (tocata),1 lingura faina, cacao si coaja de portocala.

Impartim aluatul in 6 bucati pe care le vom intinde pe rand in foi subtiri de aluat.

Impartim compozitiile in 3 parti egale si le intindem pe cate o foaie de aluat.

Rulam foile, apoi le impletim cate 2 cu umpluturi diferite

Asezam in tavile tapetate cu hartie de copt si lasam cca. 40 min la crescut intr-un loc calduros.

Amestecam oul cu un praf de sare, lapte si cu ajutorul unei pensule ungem cozonacii.

Dam la cuptorul incalzit cca. 45 min (pana se rumenesc frumos).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac turnat