Intr-o tigaie calim ceapa in uleiul incins, adaugam ciupercile fierte si lasam sa se caleasca cca. 3 min.
Amestecam unsor cu paleta, adaugam usturoiul pisat, condimentele dupa gust, lasam cateva secunde, dupa care adaugam ardeii, lasam sa se prajeasca 3 min impreuna.
Rosiile decojite si...
Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine.
In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul de masline, adaugam slanina taiata feliute, 1/2 capatana usturoi pisat.
Adaugam apa si...
Oasele de porc spalate, le punem la fiert cu 4-5 l apa si putina sare, le fierbem pana ce cade carnea de pe os.
Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt.
Rosiile le decojiom si le tocam marunt.
Scoatem carnea intr-un bol, adaugam morcovul, ceapa, fasolea verde rupta bucatele....
Intr-un ceaun topim untul, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete.
Lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ciupercile fierte si taiate felii, 1 cana cu apa, sare, piper si lasam sa fiarba cca. 14 -15 min.
Intr-un bol batem ouale cu sare, piper dupa gust, adaugam...
Curatam vanata, dovlecelul, le taiem cubulete si asezam intr-o sita, presam sare deasupra si lasam 20 min.
Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam condimentele si lasam cateva secunde dupa care adaugam vanata, lasam 2-3 min, dupa care adaugam dovlecelul, fasolea, ciupercile, 1 cana de...
Calim ceapa tocata marunt in 4 linguri untura, pana ce devine transparenta. Adaugam morcovul si lasam sa se caleasca cca. 1 min dupa care adaugam carnea tocata, rosiile cu sosul, condimente dupa gust.
Amestecam si lasam cca. 5 min sa fiarba. Adaugam peste pasatul (spalat bine inainte si scurs...
Taiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti.
Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac.
In untul topit adaugam ceapa data prin razatoare, un morcov dat prin razatoare, lasam 2-3 min sa se...
Fasolea verde o rupem bucati si o fierbem in apa cu sare, o scurgem bine de apa.
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare.
Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Intr-o cratita calim ceapa cu usturoiul in ulei de masline incins, curatate...
Pulpele de pui le curatam,spala, le taiem in 2.
Intr-un castron amestecam uleiul de masline cu condimentele.
Adaugam amestecul de condimente peste pulpe, adaugam vinul si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 30 min.
Asezam pulpele de pui in tava unsa cu ulei, adaugam rosiile...
Dovleceii ii curatam de coaja, taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga de apa cca 30 min - 1 ora, daca avem timp.
Batem ouale cu condimentele, adaugam branza de vaci proaspata, amestecam bine.
Fiecare felie de dovlecei o...
Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie.
Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti.
Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora, sa se scurga de apa.
Batem ouale cu condimentele intr-un bol.
In alte 2 farfurii punem faina,...
Intr-o cratita punem 450 ml lapte la fiert.
Plicul de budinca il amestecam cu zaharul si laptele oprit, cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu pana ce se ingroasa.
Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam mascarpenele...
Intr-o cratita adaugam untul taiat cubulete, ciocolata rupta si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste.
Fructele le stropim cu esenta de rom si le lasam sa se hidrateze.
Din lapte, zahar, cacao punem pe foc sa fiarba pana ce se dizolva.
Rupem biscuitii bucati, adaugam...
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le lasam intr-o sita cat pregatim blatul.
Intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele, untul cubulete la foc mic pana ce se topeste, amestecand continuu, adaugam cacaua, omogenizam si lasam sa se raceasca.
Mixam ouale cu zaharul pana ce isi...
Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul.
Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce se ingroasa ca la gem (daca dorim, putem adauga un plic de gelatina), lasam sa se raceasca foarte bine.
Perlele de tapioca le spalam bine, dupa care le punem la...
Ficatul il spalam, il curatam de pielite si il taiem in felii potrivite.
Intr-un bol adaugam ficatul si laptele, acoperim cu o folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Scoatem ficatul din lapte, il clatim si asezam in tava.
Curatam legumele, le spalam si le taiem feliii, adaugam peste...
Blatul
Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva. Adaugam coaja rasa, esenta, uleiul, laptele si amestecam pana ce se omogenizeaza.
La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se...
Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.
Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele de...
Intr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. coaja de lime, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lime, esenta de vanilie si treptat faina.
Framantam cu mana pana ce...
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul,...
Blat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie.
Adaugam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel si adaugand treptat apa fierbinte.
Turnam compozitia...
Crusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute.
Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul.
Punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie,amestecand incontinuu cu tel.
Lasam sa...
Intr-un vas adaugam branza data prin razatoare sau sfaramata cu furculita,adaugam macul, chimenul, ouale.
Untul taiat cubulete, adaugam peste branza si treptat faina.
Framantam un aluat omogen si elastic.
Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Formam bilute cat o nuca...
Intr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam.
Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie.
Incepem sa framantam un aluat omogen si elastic,(daca este nevoie mai adaugam faina)
La final incorporam...
Intr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un aluat omogen (daca mai este nevoie, adaugam faina- depinde de cat de mari sunt ouale si cat de bine...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zahar treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam uleiul in fir subtire,apa si amestecam pana ce se omozenizeaza.
Cernem faina...
Condimentam pestele (spalat) cu sare si piper, lasam 10 min, dupa care prajim pe ambele parti cca 2-3 min. Scoatem pe un servetel absorbant.
Intr-un ceaun adaugam putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat cubulete si lasam sa se caleasca putin, adaugam ardeii tocati,...
Spalam carnea bine si o punem la fiert in apa cat sa acopere cu 1 lingurita sare.
Spuma de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ceapa, telina, ardeiul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoare sau putem sa il taiem cubulete,
Dupa ce...
Curatam cartofii, ii spalam si ii dam prin razatoarea mica.
Adaugam 1 lingurita sare deasupra si lasam 5 min (intr-o strecuratoare).
Morcovul il dam prin razatoarea mica.
Intr-un bol mai mare adaugam carnea tocata, morcovul dat prin razatoare, cartofii scursi bine de zeama, ouale,...
Paste cu sos de rosii si ciuperci de padure
Intr-o tigaie calim ceapa in uleiul incins, adaugam ciupercile fierte si lasam sa se caleasca cca. 3 min. Amestecam unsor cu paleta, adaugam usturoiul pisat, condimentele dupa gust, lasam cateva secunde, dupa care adaugam ardeii, lasam sa se prajeasca 3 min impreuna. Rosiile decojite si...
Ciorba de salata verde cu afumatura
Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine. In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul de masline, adaugam slanina taiata feliute, 1/2 capatana usturoi pisat. Adaugam apa si...
Ciorba taraneasca de porc
Oasele de porc spalate, le punem la fiert cu 4-5 l apa si putina sare, le fierbem pana ce cade carnea de pe os. Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt. Rosiile le decojiom si le tocam marunt. Scoatem carnea intr-un bol, adaugam morcovul, ceapa, fasolea verde rupta bucatele....
Ciuperci de padure cu smantana
Intr-un ceaun topim untul, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete. Lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ciupercile fierte si taiate felii, 1 cana cu apa, sare, piper si lasam sa fiarba cca. 14 -15 min. Intr-un bol batem ouale cu sare, piper dupa gust, adaugam...
Tocana de legume cu ou
Curatam vanata, dovlecelul, le taiem cubulete si asezam intr-o sita, presam sare deasupra si lasam 20 min. Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam condimentele si lasam cateva secunde dupa care adaugam vanata, lasam 2-3 min, dupa care adaugam dovlecelul, fasolea, ciupercile, 1 cana de...
Ardei umpluti reintrepretati
Calim ceapa tocata marunt in 4 linguri untura, pana ce devine transparenta. Adaugam morcovul si lasam sa se caleasca cca. 1 min dupa care adaugam carnea tocata, rosiile cu sosul, condimente dupa gust. Amestecam si lasam cca. 5 min sa fiarba. Adaugam peste pasatul (spalat bine inainte si scurs...
Ciorba de vita cu galuste bavareze
Taiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti. Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac. In untul topit adaugam ceapa data prin razatoare, un morcov dat prin razatoare, lasam 2-3 min sa se...
Paste cu sos de rosii picant
Fasolea verde o rupem bucati si o fierbem in apa cu sare, o scurgem bine de apa. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-o cratita calim ceapa cu usturoiul in ulei de masline incins, curatate...
Pulpe de pui cu cartofi
Pulpele de pui le curatam,spala, le taiem in 2. Intr-un castron amestecam uleiul de masline cu condimentele. Adaugam amestecul de condimente peste pulpe, adaugam vinul si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 30 min. Asezam pulpele de pui in tava unsa cu ulei, adaugam rosiile...
Dovlecei pane cu branza de vaci
Dovleceii ii curatam de coaja, taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga de apa cca 30 min - 1 ora, daca avem timp. Batem ouale cu condimentele, adaugam branza de vaci proaspata, amestecam bine. Fiecare felie de dovlecei o...
Vinete pane in crusta crocanta
Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora, sa se scurga de apa. Batem ouale cu condimentele intr-un bol. In alte 2 farfurii punem faina,...
Desert tort de biscuiti si crema de vanilie
Intr-o cratita punem 450 ml lapte la fiert. Plicul de budinca il amestecam cu zaharul si laptele oprit, cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca foarte bine. Mixam mascarpenele...
Desert tort de biscuiti cu fructe confiate
Intr-o cratita adaugam untul taiat cubulete, ciocolata rupta si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste. Fructele le stropim cu esenta de rom si le lasam sa se hidrateze. Din lapte, zahar, cacao punem pe foc sa fiarba pana ce se dizolva. Rupem biscuitii bucati, adaugam...
Desert prajitura cu cirese si branza de vaci
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le lasam intr-o sita cat pregatim blatul. Intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele, untul cubulete la foc mic pana ce se topeste, amestecand continuu, adaugam cacaua, omogenizam si lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana ce isi...
Budinca de tapioca
Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce se ingroasa ca la gem (daca dorim, putem adauga un plic de gelatina), lasam sa se raceasca foarte bine. Perlele de tapioca le spalam bine, dupa care le punem la...
Ficat de vitel la cuptor
Ficatul il spalam, il curatam de pielite si il taiem in felii potrivite. Intr-un bol adaugam ficatul si laptele, acoperim cu o folie alimentara si dam la rece 1 ora. Scoatem ficatul din lapte, il clatim si asezam in tava. Curatam legumele, le spalam si le taiem feliii, adaugam peste...
Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese
Blatul Mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva. Adaugam coaja rasa, esenta, uleiul, laptele si amestecam pana ce se omogenizeaza. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se...
Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se...
Desert tarta rustica cu capsune
Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri. Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min. Intre timp curatam capsunele de...
Desert fursecuri cu coacaze rosie
Intr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. coaja de lime, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lime, esenta de vanilie si treptat faina. Framantam cu mana pana ce...
Aperitiv placinte cu branza sarata
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul,...
Tort cu ciocolata si capsune
Blat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Adaugam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel si adaugand treptat apa fierbinte. Turnam compozitia...
Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi
Crusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute. Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul. Punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie,amestecand incontinuu cu tel. Lasam sa...
Saratele cu branza mixta
Intr-un vas adaugam branza data prin razatoare sau sfaramata cu furculita,adaugam macul, chimenul, ouale. Untul taiat cubulete, adaugam peste branza si treptat faina. Framantam un aluat omogen si elastic. Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Formam bilute cat o nuca...
Fursecuri cu ciocolata si menta
Intr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa framantam un aluat omogen si elastic,(daca este nevoie mai adaugam faina) La final incorporam...
Desert fursecuri cu branza
Intr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un aluat omogen (daca mai este nevoie, adaugam faina- depinde de cat de mari sunt ouale si cat de bine...
Desert tort cu marshmallows si coacaze
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zahar treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire,apa si amestecam pana ce se omozenizeaza. Cernem faina...
Saramura de peste
Condimentam pestele (spalat) cu sare si piper, lasam 10 min, dupa care prajim pe ambele parti cca 2-3 min. Scoatem pe un servetel absorbant. Intr-un ceaun adaugam putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat cubulete si lasam sa se caleasca putin, adaugam ardeii tocati,...
Ciorba de pui cu dovlecei
Spalam carnea bine si o punem la fiert in apa cat sa acopere cu 1 lingurita sare. Spuma de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ceapa, telina, ardeiul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoare sau putem sa il taiem cubulete, Dupa ce...
Chiftele cu spanac
Curatam cartofii, ii spalam si ii dam prin razatoarea mica. Adaugam 1 lingurita sare deasupra si lasam 5 min (intr-o strecuratoare). Morcovul il dam prin razatoarea mica. Intr-un bol mai mare adaugam carnea tocata, morcovul dat prin razatoare, cartofii scursi bine de zeama, ouale,...